Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 2:06 pm Temat postu: Oprogramowania komputerów |
|
|
Pracuję na XP .
Co jaki¶ czas wyskakuje mi okienko, że to stary model i już za niedługo zakończy żywot.
Chciałem kupić najnowszy 8.1 ale co ja widzę?
Zawarto¶ć pakietu: Kod aktywacyjny, do aktywacji produktu na każdy sprzęt komputerowy PC
Typ klucza:Klucz do aktywacji pakietu Windows 8 Professional
Gdzie ta dyskietka z programem Windowsa 8.1 ?
Klucz kosztuje prawie 200 zł a ile kosztuje program?
Tylko nie piszcie, że muszę kupić nowy komputer. |
|
 |
krzysztofCz RZEP

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 2:25 pm Temat postu: |
|
|
Rysiu, żadnej płytki nie dostaniesz. Dostajesz w formie elektronicznej z kluczem do aktywacji. |
|
 |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Widocznie Ľle napisałem - sory.
Chciałem kupić win8.1 i nie potrafię tego znaleĽć. Znalazłem klucz do win8.1
WIN8.1
Teraz mi podpowiedz jak zamontować Win8.1 w moim komputerze. |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Nie kupiłbym niczego od tego z linku który podałe¶. |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Jankiem. To jest "zalegalizowanie" nielegalnego oprogramowania.
Rysiu wymiana na 8 to nie jest prosta sprawa jeżeli chcesz zachować swoje dane na komputerze. |
|
 |
Gargamel Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Tarnów |
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Je¶li komputer ma zainstalowany jeszcze winXP to albo jest już na tyle stary, że może nie obsłużyć nowszych systemów, albo z oszczędno¶ci na nowych wnętrzno¶ciach zainstalowany jest stary system. Tu s± wyszczególnione wymagania sprzętowe dla Windows 8.
Ja od dwóch lat korzystam z Linux Mint, obecnie w wersji 17.1 w wersji 64 bit. Mam dostęp do wielu programów również darmowych jak sam system. Sam system wygl±dem i sposobem obsługi niewiele się różni od windowsów. Wad± jest, że nie wszystkie stare sprzęty maj± dostęp do sterowników. Tak mam np. ze skanerem. Ale to mnie zaczyna mobilizować do odnowienia "parku maszyn".
Najlepiej by było, aby¶ swój komputer powierzył dobremu "sprzętowcowi", niekoniecznie informatykowi z zawodu, aby sprawdził do czego nadaje się jeszcze Twój komputer, jaki system można na nim "postawić". Je¶li Twój komputer to metalowa skrzynka pod biurkiem, to komponenty, w tym zasilacz, bo pewnie słaby, płyta główna jeszcze z kart± graficzn± na slot AGP, stare pamięci, wszystko leciwe i już nie warto inwestować w ten sprzęt. Lepiej kupić laptop z systemem Win 8, bo to taniej wyniesie i mniej pr±du "zeĽre", czyli też taniej  |
|
 |
darogryf Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gryfino |
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja my¶lę, że Rysia sprzęt jeszcze Krzyżacy pamiętaj±. I jedyna rada to wysłać Malgi do raichu po nowe ¶rodki. : _________________ Wczoraj stali¶my nad przepa¶ci±, dzisiaj zrobili¶my krok do przodu. |
|
 |
the_animal Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 8:44 am Temat postu: |
|
|
My¶lę, że na starszym sprzęcie gdzie był, lub jest jeszcze W XP - będzie bardzo dobrze chodził W 7. Ósemka to sporo niepotrzebnych gadżetów dla przeciętnego użytkownika :? _________________ www.carpholic.pl
www.grubyzwierz.pl |
|
 |
krzysztofCz RZEP

|
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 9:21 am Temat postu: |
|
|
the_animal napisał: |
...dla przeciętnego użytkownika :? |
Może i tak, ale to jest dla Rysia... a o Nim trudno mówić, że jest przeciętny  |
|
 |
jjjan Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pią Lip 24, 2015 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Chodziło mi bardziej o to, że sprzedaj±cy miał zero sprzedanych przedmiotów i zero komentarzy. Nie os±dzam czy oferowany do sprzedaży klucz był legalny czy nie, ponieważ nie znam się na tym.
Jednak co¶ było nie tak ponieważ "Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro." |
|
 |
|