Wysłany: Nie Lut 19, 2017 2:07 am Temat postu: Chorwackie jajo
Czy kto¶ wie gdzie można to kupić?
Gargamel Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Tarnów
Wysłany: Nie Lut 19, 2017 9:23 am Temat postu:
Samara, przeceniasz możliwo¶ci ludzkiego umysłu , albo ja nie wiem o co chodzi
samara Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Legionowo
Wysłany: Nie Lut 19, 2017 4:00 pm Temat postu:
Gargamel napisał:
Samara, przeceniasz możliwo¶ci ludzkiego umysłu , albo ja nie wiem o co chodzi
Przepraszam. Chodzi mi o wobler który nazywany jest chorwackie jajo. Ma kształt jajka i tak± wielko¶ć, uzbrojony jest w pojedyńczy haczyk i malowany najczę¶ciej na czerwono. W przedniej czę¶ci może mieć wgłębienie. To jest typ popera pracuj±cy po wierzchu. Wiecie robi się nim hałas na powierzchni wody przez różne poci±gnięcia zmiany kierunku prowadzenia itd. Nie czepia się specjalnie ro¶lin przez ten haczyk do góry.
Jest podobno bardzo łowimy przede wszystkim dlatego że możemy go używać w bardzo zaro¶niętej wodzie w której nikt nie łowi z obawy przed zaczepami a w której poluj± szczupaki.Niektórzy robi± to sami ze spławików żywcowych
Gargamel Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Tarnów
Wysłany: Pon Lut 20, 2017 7:24 am Temat postu:
Przyznam szczerze, że z tak± przynęt± nie spotkałem się. Mam kilka popków, z tym charakterystycznym podcięciem, ale takiego jaja nie widziałem.
Znalazłem natomiast co¶, co pewnie Ciebie zainteresuje i może znajdziesz tam to "swoje" chorwackie jajo. Przejrzyj tu
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Pon Lut 20, 2017 9:56 am Temat postu:
Na ostatnich targach Rybomani w Poznaniu (nie pamiętam kto), ale chyba na stoisku Dragona, były prezentowane wobki jajowe. Wielkie jajowe co¶. Okropne _________________ Lecek