Na polskim wybrzeżu znajduje się 59 przystani, portów i miejsc przeznaczonych do wyładunku produktów rybnych, z czego 10 portów ma istotne znaczenie dla rybołówstwa kutrowego.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 483 Zalogowani 0 Wszyscy 483
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj
Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Pon Wrz 04, 2017 6:27 pm Temat postu: Wrzesień, wrześniowe wyniki
Pochwalmy się swoimi wynikami w łowieniu _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miłość
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Dołšczył: Apr 16, 2006 Posty: 6587
Kraj: Polska Miejscowoć: Lublin
Wysłany: Nie Wrz 10, 2017 9:13 pm Temat postu:
W dniu wczorajszym (sobota) łódka i pogoń za Sandaczami, niestety trafiły się tylko trzy krótkie i jeden wymiarowy (25cm) Okoń.
Dzisiaj na Jedlance Rodzinne zawody spławikowe Koła Lublin Miasto, razem z córką Natalią ogarnęliśmy temat na 100%, kilka Karpików, Amurek i Karaś dały nam zwycięstwo. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
lecek Pogawędkowy twardziel
Dołšczył: Oct 12, 2002 Posty: 1509
Kraj: Polska Miejscowoć: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Wto Wrz 12, 2017 12:49 pm Temat postu:
Jak zawsze kolo dał z siebie co mógł. I zwinął nagrody. Pewnie nikt cie tam nie lubi _________________ Lecek
Wysłany: Wto Wrz 12, 2017 12:54 pm Temat postu:
Zaliczyłem w ostatni weekend Street Fishing we Wrocku. Edycja 24 h. Ponad 150 uczestników. Tłok. Zasady są takie, że łowimy przemieszczając się po łowisku tylko komunikacją miejską, ewentualnie na rowerach. Pierwszego dnia trochę tramwajem, a sporo z buta udaliśmy się na kanał przeciwpowodziowy. Łowisko super. Woda płynąca, najgłębiej po pas. Brodziło nas dwóch i z muchówkami. Trochę trwało za nim załapałem o co tu chodzi. Przewiązałem się na lekko i zacząłem łowić sporo kleni. Ale żaden nie miał +35 do zaliczenia. Jednak praca na wodzie przyniosła efekty i na mała Ke-He kucnął bolek prawie 50 cm. Mięliśmy plan na drugi dzień tu wrócić i z rana zapunktować okoniami i kleniem. Jednak miasto zorganizowało maraton. Zamknięto ulice, wstrzymano ruch i przestała kursować komunikacja miejska. Nie miałem ochoty maszerować kilka kilometrów na piechotę w gaciach do brodzenia i reszta sprzętu itd. jak dzień wcześniej i zostałem w mieście. Łowić można było tylko do godz. 13.00. A tam kanały i głębia, mury nie na muchę. Wydłubałem tylko okonka.
_________________ Lecek
Wysłany: Wto Wrz 12, 2017 3:10 pm Temat postu:
lecek napisał:
Jak zawsze kolo dał z siebie co mógł. I zwinął nagrody. Pewnie nikt cie tam nie lubi
Nie jest tak źle
lecek napisał:
Zaliczyłem w ostatni weekend Street Fishing we Wrocku. Edycja 24 h.
Czytałem o tej imprezie, musiało być fajnie, gratuluję wytrwałości. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez the_animal dnia Sro Wrz 13, 2017 8:12 am, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Wrz 12, 2017 5:32 pm Temat postu:
the_animal napisał:
We Wrocku był też Dzepetto i Banio - jakieś tam 20ste któeś miejsca mieli ...
No tak, to my sie nigdy nie stykniemy. _________________ Lecek
Wysłany: Sro Wrz 13, 2017 8:14 am Temat postu:
the_animal napisał:
We Wrocku był też Dzepetto i Banio - jakieś tam 20ste któeś miejsca mieli ...
Niestety, mój bolek był najmniejszy. 89 miejsce. Gdybym zapunktował okoniem lub dwoma, wystarczyłoby to, aby przesunąć się o jakieś 30 miejsc w górę. _________________ Lecek
Wysłany: Sob Wrz 16, 2017 8:27 pm Temat postu:
Dzisiaj z córką Natalką ponownie odwiedziliśmy łowisko w Jedlance Starej koło Ostrowa Lubelskiego, pogoda brzydka, zimno, opady deszczu i porwana przez karpia odległościówka, na szczęście szybko odzyskana i karp złodziejaszek też wyholowany, prócz tego cztery kilowego łobuza było jeszcze kilka mniejszych i kilka zwalonych brań. _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Wysłany: Pon Wrz 18, 2017 9:02 am Temat postu:
W uzupełnieniu Wrocek na kanale.
_________________ Lecek
sandalista Łowca Pstrąga Potokowego i Okonia
Dołšczył: May 25, 2003 Posty: 1001
Kraj: Polska Miejscowoć: Sierakowice
Wysłany: Pon Paż 02, 2017 7:43 pm Temat postu:
We wrześniu udało mi złowić rybę sezonu (sezonu trudnego z bardzo małą ilością czasu na ryby i jeszcze mniejszą ilością złowionych ryb).