Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
old_rysiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W±dół |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 12:40 pm Temat postu: Nowo¶ć na portalu. |
|
|
W dziale rozmaito¶ci ukazał się nowy temat. Węzły wędkarskie .
Bardzo ciekawie zrobione - warto zobaczyć. Jest to autorstwo naszego kolegi Woytasa, nie mylić z Woytass :-) Obiecał, że będzie pracował nad następnymi. :-) Brawo Woytas!! |
|
 |
czesiu Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Byczyna |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Super sprawa, wenzły na 6, sam bym lepiej tego nie zrobił... Brawo Woytas _________________ Tylko ten nie robi błędów, kto nic nie pisze. |
|
 |
pietruch Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Gdańsk |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno skorzystam . Oby się sprawdziły nad wod± . |
|
 |
Kiano Ugniatacz ciast

Kraj: Norway Miejscowość: Micropterus |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo fajny pomysł z tymi węzłami. |
|
 |
Docio Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Salmo_Salar napisał: |
Chciałbym żeby pojawiły sie tyż węzły, które maj± zastosowanie w wędkarstwie muchowym np. ł±czenie przyponu z link± muchow± itd. : |
Nic trudnego. Wystarczy zrobić animację i przesłać na adres Redakcji. Na pewno zostanie umieszczona je¶li spełni założenia tych, które już s±. |
|
 |
bedmar58 Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Jastrzębie Zdrój |
Wysłany: Czw Sty 20, 2005 9:11 pm Temat postu: węzły |
|
|
bardzo dobry pomysł z tymi węzłami, chciał bym zobaczyć węzły do plecionek bo będę na wiosnę prubował złowić karpia na kulki |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 12:30 pm Temat postu: |
|
|
Salmo_Salar napisał: |
Dociu w tym rzecz, że nie znam zabardzo węzłów muchowych i chciałbym ażeby kto¶ kto się zna na tym przedstawił je wszystkim w nowym dziale. |
Je¶li umiesz robić animacje gif to mogę Ci podesłać kilka nazw a może nawet i rysunków. Zrobisz animację, przy¶lesz i powiesi się ku ogólnej rado¶ci.
Ja nie wiem czy Wojtas zna te węzły, nie jestem pewny kto może mieć rysunki tych węzłów, w końcu nie wiem jaki plan i co na warsztacie ma Wojtas. Wiem natomist jedno - koncertu życzeń nie będzie. Trzeba Wojtasowi dać swobodę i wybór w pracy bo nikt inny tego nie zrobi.
Jak wszyscy trochę poczekamy to na pewno zbierze nam się taki zbiór animacji, że nie tylko grunciarz i spinningista ale i muszkarz będzie zadowolony.
Osobi¶cie cieszę się jak dziecko z każdego węzła, gdyż bardzo długo szukałem osoby, która ma czas, chęć i zdolno¶ci do takiej roboty. Teraz nie zmarnuję tego porozumienia poprzez narzucanie prac.
Mam nadzieję Salmo_Salar, że mnie rozumiesz i cał± t± sytuację. Poczekajmy trochę a na pewno wszyscy będziemy zadowoleni :-) |
|
 |

Wysłany: Pią Sty 21, 2005 1:18 pm Temat postu: |
|
|
To prawda, ze wykonanie prezentacji robienia węzła - to kawał dobrej roboty. Jedynie w czym możecie pomóc Woytasowi ( tak tylko sobie myslę ), to odręcznie narysować znany Wam węzeł, rysunek wrzucić na skana i przesłać Woytasowi. Jaki¶ opis też by się przydał pod względem przydatno¶ci. |
|
 |
Simson Młodszy podbierakowy

Kraj: Pl Miejscowość: Staszów |
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Oferuję swoj± pomoc dla Woytasa przy projektowaniu animacji węzłów. Je¶li przydałbym się to potrzebuję nazwy programu z jakiego korzysta Woytas żeby wszystko zgrało się ze sob±. Mam teraz sporo wolnego czasu dlatego chcę pomóc. Animacja 3D jest spoko jeżeli chodzi o węzły bo mniej wtajemniczeni widz± krok po kroku co z czym się je, a i osobi¶cie na pewno czego¶ nowego się nauczę. _________________ Na fali! Simson |
|
 |
Jacek Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Kapitalna sprawa. Gratuluję pomysłu. A czy możliwe jest aby animacja odbywała się ciut wolniej? :-) |
|
 |
Thunder Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: nysa |
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 3:36 pm Temat postu: |
|
|
no super pomysł, ja sobie sam zwolniłem za pomoc± programu imageready.
dla zainteresowanych ponizej daje link do węzła spinningowego, który jest baaaaardzo zwolniony
www.blog-wedkarze.prv.pl/wezel3.gif _________________ Pozdrawiam
thunder |
|
 |
taurus Starszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: Poznan |
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 5:53 pm Temat postu: |
|
|
Strona zachodnia z najbardziej potrzebnymi węzłami http://www.marinews.com/ |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 6:39 pm Temat postu: |
|
|
Widzisz Taurus. Redakcja PW ma na celu zrobić wszechstronny portal dla wszystkich użytkowników czytaj±cych, mówi±cych i pisz±cych po Polsku. Nie będziemy odsyłać użytkowników na zagraniczne strony tylko stawiamy czoło problemowi. Dywersję proszę robić u siebie choć nie zauważyłem aby¶ zbywał użytkowników swojego portalu. |
|
 |
Esox Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Pią Sty 21, 2005 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm... Parę tygodni temu na WCWI przewaliła się dyskusja na temat obcojęzycznych linków, a teraz to samo tutaj. Wydaje mi się, że nie ma sensu wprowadzać sztucznych ograniczeń po to, aby leczyć czyje¶ kompleksy. Jak kto¶ nie zna języka angielskiego, to najwyżej nie skorzysta, a jak kto¶ zna - to skorzysta. Wypada jednak zaznaczyć podaj±c link, że tekst jest w obcym języku. |
|
 |
Czez Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Esox napisał: |
Hmmm... Parę tygodni temu na WCWI przewaliła się dyskusja na temat obcojęzycznych linków, a teraz to samo tutaj. Wydaje mi się, że nie ma sensu wprowadzać sztucznych ograniczeń po to, aby leczyć czyje¶ kompleksy. Jak kto¶ nie zna języka angielskiego, to najwyżej nie skorzysta, a jak kto¶ zna - to skorzysta. Wypada jednak zaznaczyć podaj±c link, że tekst jest w obcym języku. |
Hmmm....ostatnio nie mam czasu ¶ledzić nawet PW (ale to już za chwilę się zmieni ), a co dopiero dysputy na WCWI i to na dodatek o obcojęzycznych linkach. Tym bardziej nie rozumiem korelacji pomiędzy "wprowadzaniem sztucznych ograniczeń", a "leczeniem kompleksów"....czyzby chodziło o... ignorantia linqua nocet..., a może o Wieviele Sprache sprichst Du sooft mal bist Du Mensch.
Ta łacina to moje słowotwórstwo na kanwie iuris, za¶ niemiecki to J.W. von Goetche, a więc nikt kompleksów z tego tytułu leczyć nie musi.
Faktem jest natomiast, że Woytas odwalił kawał roboty, a inne osoby deklaruj± mu pomoc, a wszystko to dla uzytkowników PW. Je¶li więc kto¶ posiada Ľródła ciekawych węzłów może zaj±ć się pomoc± na rzecz Woytasa, a nie za¶ tylko do odsyłaniem do innych stron, co mi pachnie tezami pt. : w necie jest już wszystko :evil: , a więc po co to :evil:
Co za¶ do stron obcojęzycznych i ewentualnych kompleksów....to ja uważam, że ludzie inteligentni ich z pewno¶ci± nie maj±, niezależnie od znajomo¶ci lub nie języka angielskiego. Podej¶cie za¶ do sprawy w stylu mogłe¶ się k... uczyć angielskiego uważam po prostu za nietaktowne, lecz Tobie Esoxie go nie imputuję, gdyż do końca nie wiem jakie były Twoje Intencje  |
|
 |
Kuba Pogawędkowy twardziel

|
Wysłany: Pią Sty 21, 2005 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Czez napisał: |
Podej¶cie za¶ do sprawy w stylu mogłe¶ się k... uczyć angielskiego uważam po prostu za nietaktowne.... |
Byc moze tak jest. Uzylem czegos takiego w wymowie odpowiadajac na bialo-czerwone oflagowanie sie pewnego dzentelmena na sasiednim wortalu (nick do wiadomosci redakcji :P ).
Ani Polska nie jest tylko dla Polaków, ani strony w jezyku angielskim dla Brytoli. Proponuje zamknac temat, przynajmniej dla mnie jest juz zamkniety EOT. |
|
 |

Wysłany: Pią Sty 21, 2005 11:15 pm Temat postu: |
|
|
Podej¶cie za¶ do sprawy w stylu mogłe¶ się k... uczyć angielskiego uważam po prostu za nietaktowne, lecz Tobie Esoxie go nie imputuję, gdyż do końca nie wiem jakie były Twoje Intencje  |
To dobrze, że nie imputujesz, bo nic takiego nie powiedziałem. Jednakowoż chore by było dla mnie zakazywanie podawania zagranicznego linku, bo czyja¶ delikatna psychika może ucierpieć z powodu nieznajomo¶ci tego czy innego języka. Moim zdaniem każdy ma prawo podać link zagraniczny, nawet do stron w narzeczu suahili, byle był uprzejmy o tym fakcie uprzedzić. Jeżeli będę potrafił, to skorzystam, jeżeli nie - to poproszę o tłumaczenie, b±dĽ znajdę sobie inne zajęcie.
O tym, jakie były intencje Taurusa, mam swoje zdanie, ale nie chcę na ten temat publicznie dyskutować. Ot - zachował się w charakterystyczny dla siebie sposób. |
|
 |
taurus Starszy podbierakowy

Kraj: Polska Miejscowość: Poznan |
Wysłany: Sob Sty 22, 2005 12:22 am Temat postu: |
|
|
Docio napisał: |
Widzisz Taurus. Redakcja PW ma na celu zrobić wszechstronny portal dla wszystkich użytkowników czytaj±cych, mówi±cych i pisz±cych po Polsku. Nie będziemy odsyłać użytkowników na zagraniczne strony tylko stawiamy czoło problemowi. Dywersję proszę robić u siebie choć nie zauważyłem aby¶ zbywał użytkowników swojego portalu. |
Dziękuję bardzo za stosown± uwagę. Linka podałem nie zło¶liwie tylko jako pomoc. I nie musisz mi robić uwag z tego powodu. Dziękuję za wskazanie mi mojego miejsca. Już odchodzę według twojej woli. |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2005 7:55 am Temat postu: |
|
|
Je¶li chcesz pomóc to KLIK . Człowiek ma problem z węzłem i czeka. Ja nie pomogę bo nie mam o tym zielonego pojęcia i wymiękam. |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2005 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Kuba napisał: |
Podej¶cie za¶ do sprawy w stylu mogłe¶ się k... uczyć angielskiego uważam po prostu za nietaktowne.... |
Byc moze tak jest. Uzylem czegos takiego w wymowie odpowiadajac na bialo-czerwone oflagowanie sie pewnego dzentelmena na sasiednim wortalu (nick do wiadomosci redakcji :P ).
Ani Polska nie jest tylko dla Polaków, ani strony w jezyku angielskim dla Brytoli. Proponuje zamknac temat, przynajmniej dla mnie jest juz zamkniety EOT. |
Kompletnie nie wiem o czym piszesz, choć zachowujesz się jak nożyce leżace na stole, w który uderzyłem pię¶ci±. Powiem więcej, zupełnie nie interesuje mnie co komu odpisałe¶ na s±siednim wortalu Odnosiłem się tylko do odpowiedzi Esoxa.
Co za¶ do nacji nie znaj±cych języków obcych to z moich do¶wiadczeń wynika, że brak znajomo¶ci języków obcych jest cech± charakterystyczn± dla Węgrów (pomijam prymitywny "turystyczny" niemiecki) i ......poddanych królowej Elki (tej co to taka brzydka jest )  |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 22, 2005 8:37 pm Temat postu: |
|
|
I Hiszpanie... Pamiętam jak wszedłem do eleganckiej restauracji w centrum Madrytu, zasiadłem wygodnie i grzecznie zagaduję kelnera "May I have a cup of tea?" (czyli co¶ w stylu "poproszę herbatę"). A on (podobnie jak wielu innych w Madrycie) na to "no ingles senior, no ingles"... Cóż było robić - poprosiłem "coca-cola" - jak się okazało słowo już uniwersalne we wszystkich językach. A do tego jedyne co znałem po hiszpańsku z dań obiadowych - paella di marisco, czy jako¶ tak. Zreszt± z tymi językami różnie bywa. Kiedy¶ pisałem, jak w Szwecji jaki¶ jegomo¶ć przy kasie zagadał do nas "hundred h u j ty h u j". Okazało się, że to "h u j ty h u j" oznaczało końcówkę rachunku - bodajże 77... |
|
 |
Robert Pogawędkowy twardziel

Kraj: Francja Miejscowość: Selestat |
Wysłany: Sob Sty 22, 2005 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Esio!!! Masz szczescie ze Ci Holender" dzien dobry" nie powiedzial Caly dzien w plecy A co dotyczy "obcych linkow"....to zgadzam sie ze nalezy im sie chociaz przygladnac.Zawsze cos z tego mozna zrozumiec jesli rzeczywiscie interesuje nas zagadnienie.(Nawet jak obrazkow i zdjec nie ma)Jezeli mamy ochote na poznawanie to poznamy!!!  |
|
 |
Jarbas Redaktor Portalu

Kraj: Polska Miejscowość: Inowrocław |
Wysłany: Sob Sty 22, 2005 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Tia... języki trza znać, przynajmniej migowy. ;) Skoro zapodawane s± przygody więc wspomnę o swojej, jak bł±dz±c w okolicach Florencji w zupełnych ciemno¶ciach kieruj±c się na ¶wiatła zabudowań wjechałem na podwórko posesji w niewielkiej miejscowo¶ci Valdarno, gdzie akurat odbywało się... wesele. Brak słów na opisanie żywiołowo¶ci Włochów, ale wielce byłem zdziwiony jak obecni po zrozumieniu mnie gdzie chcę jechać wskazali mi drogę... jak to się mówi „każdy w inn± stronę ”. _________________ http://www.jarbas.com.pl
Zwolennik naturalnej metody planowania rodziny. |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 22, 2005 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm... Studenci pracuj±cy w Holandii przy tych cholernych, napasionych chemi± kwiatach z lubo¶ci± mówili dzień dobry Holendrom po ichniemu. Powiedzmy, że co¶ o tym wiem... :  |
|
 |
sacha Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: W-wa |
Wysłany: Sob Sty 22, 2005 10:05 pm Temat postu: |
|
|
W Barcelonie chciałem zaparkować niedaleko słynnej Sangrada Famillia,
stoi znak zakazu parkowania i pełno samochodów parkuje 8O :?
Zobaczyłem młod± dziewczynę i zapytałem po angielsku jak to jest z tym
zakazem.
Odpowiedziała z odraz± po angielsku:
-"This is Spain-mister-Spain,habla uested espaniol!!! 8O
A po hiszpańsku to ja akurat tylko to rozumiem+liczyć do trzech+kl±ć 8) |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 22, 2005 10:20 pm Temat postu: |
|
|
Sacha!!! Hombre que passa!!! Dziewuche do auta i dalej....na ryby |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 22, 2005 10:23 pm Temat postu: |
|
|
I popatrz Esio!!! oni sie jeszcze po tych wszystkich powitaniach jeszcze trzymaja  |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 22, 2005 10:44 pm Temat postu: |
|
|
robert67 napisał: |
Sacha!!! Hombre que passa!!! Dziewuche do auta i dalej....na ryby |
A dziękuję,jako¶ idzie Jedna siedziała w aucie  |
|
 |

Wysłany: Sob Sty 22, 2005 10:54 pm Temat postu: |
|
|
I juz wiem ze czasu nie marnowales A wezly sie w koncu rozwiazuja same  |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 24, 2005 9:23 am Temat postu: |
|
|
Je¶li chodzi o Hiszpanów to fakt...cieniutko u nich z językami obcymi, bo faktycznie wychodz± z takiego założenia jak dziewczyna poznana przez Sachę. Ale Węgrzy ich przebijaj± I to nie ulega zmianom od 20 lat. W zeszłym roku w Budapeszcie była moja koleżanka i usiłowała dogadywać się po francusku i angielsku...bez rezultatu. Na dodatek w języku węgierskim tylko sporadycznie występuj± słowa o charakterze "międzynarodowym" takie jak np. restauracja. Przykłady : etterem, csarda, szorozo, borozo...czyli to co tygrysy lubi± najbardziej 8) restauracja, gospoda, piwiarnia, winiarnia... Jak zajrzycie w kartę dań w węgierskiej knajpie to zrozumiecie tylko słowo gyulasz, które bynajmniej nie oznacza gulaszu. Ja zanim się nauczyłem poszczególnych nazw to brałem kelnerkę za rękę i prowadziłem do stolika przy którym kto¶ konsumował jakie¶ apetycznie wygl±daj±ce danie i pokazywałem na migi, że chcę to samo. Raz zaryzykowałem i po prostu wskazałem w karcie dań jak±¶ nazwę no i.... dostałem płat smażonej na głebokim tłuszczu słoniny, obficie posypany papryk± i z dodatkiem sosu czosnkowego...smaczne było, ale nie o to mi chodziło Jeżeli dodać do tego, że poza węgierskim (wyj±tek - niemiecki, ale w Budapeszcie lub nad Balatonem) nie dogadasz się tam w żadnym innym języku...to masz czysty survival 8) |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 24, 2005 10:38 am Temat postu: |
|
|
W 2003 jad±c przez jakies węgierskie miasteczko zatrzymała mnie ichnia
policja za szybko¶ć Faktem że było 50 a robiłem prawie x2 :oops: ale póĽniejsza próba wręczenia mi mandatu to był cyrk,go¶ć do mnie po
węgiersku,ja do niego po angielsku i żaden drugiego nie rozumie 8)
Że jechałem 91km/h to mi napisał na odwrocie bloczku mandatowego
i napisał też 200-no to mu chciałem dać 200 forintów 8) (żadne pieniadze)
ale okazało się że to jest 200E Rozmowa : 8) trwała chyba z 10-15 minut i ze względu na pewne okoliczno¶ci nie zapłaciłem 8) |
|
 |
klon Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Piastów |
Wysłany: Pon Sty 24, 2005 11:10 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli dodać do tego, że poza węgierskim (wyj±tek - niemiecki, ale w Budapeszcie lub nad Balatonem) nie dogadasz się tam w żadnym innym języku...to masz czysty survival 8) |
O przepraszam kiedy¶ mi się udało po rosyjsku . A generalnie o wiele lepiej się dogadać w obcym języku po spożyciu. Sam byłem ¶wiadkiem jak mój kolega rozmawiał z 3 Węgrami prze 1,5h po węgiersku :P _________________ S± tacy co ryby łowi± i tacy co tylko wodę m±c±. |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 24, 2005 11:32 am Temat postu: |
|
|
klon napisał: |
Jeżeli dodać do tego, że poza węgierskim (wyj±tek - niemiecki, ale w Budapeszcie lub nad Balatonem) nie dogadasz się tam w żadnym innym języku...to masz czysty survival 8) |
O przepraszam kiedy¶ mi się udało po rosyjsku . A generalnie o wiele lepiej się dogadać w obcym języku po spożyciu. Sam byłem ¶wiadkiem jak mój kolega rozmawiał z 3 Węgrami prze 1,5h po węgiersku :P |
Co racja to racja...po 0,5 l palinki poprawionej kilkoma kufelkami borsodi, czułem, że mogę z Chińczykami po chińsku rozmawiać i to na każdy temat 8)
Ale z tym rosyjskim to musiałe¶ mieć duuuużo szczęscia. Miło¶ć jak± darz± Węgrzy Rosjan jest powszechnie znana Ja jesli usiłowałem (bez skutku) porozumieć się w jęz. Puszkina z Węgrami, zaczynałem od sakramentalnego I am "LendĽiel"  |
|
 |
Pawel_K Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Pon Sty 24, 2005 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałem zabawn± przygodę językow± we Włoszech. Jakie¶ 15 lat temu włóczyli¶my się po mniejszych miasteczkach i zapragnęli¶my dotrzeć do pizzerii. Zasięgamy języka w aptece. Pani pokazuje na migi, że po angielsku nie umie i prosi na pomoc pana aptekarza. Pan aptekarz przychodzi po dłuższej chwili i zaczyna tłumaczyć. Nie używa ani jednego angielskiego słowa, cały czas mówi po włosku, pomagaj±c sobie obfit± gestykulacj±. Ale my i tak rozumiemy: najpierw ma być "lago" (jezioro), potem jaka¶ duża "kuurwa" (czyli zakręt, proszę tego nie cenzurować), a potem już pizzeria. I trafili¶my, i zjedli¶my, i do dzi¶ wspominamy tę duż± k... |
|
 |

Wysłany: Pon Sty 24, 2005 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Mam przyjaciól którzy od kilku lat urzęduj± w naszej placówce w Ljublianie
i na zakupy jeżdż± do Włoch gdzie byli ¶wiadkami zakupów przez pewn± Polkę.Pani trochę po 50,tleniona,utapirowana blondyna,w typie przekupki
mówiła do podniesionym głosem do ekspedientki w Trie¶cie:
"Przecież mówię gło¶no i wyraĽnie po polsku-podaj mi tę różow± bluzkę" :oops: A Włoszka pomimo tego że pani powtarzało to jeszcze 2x nic nie zrozumiała 8)  |
|
 |
Pawel_K Pogawędkowy twardziel

Wysłany: Wto Sty 25, 2005 12:08 pm Temat postu: Pochwała |
|
|
Dałem się wci±gn±ć w boczny nurt dyskusji o węzłach i dopiero teraz obejrzałem tę nowo¶ć na portalu: instrukcję wi±zania węzłów wędkarskich.
Muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Produkt jest bardzo dobrej jako¶ci. Animacje pozwol± nawet osobie niezbyt uzdolnionej do wi±zania poradzić sobie z węzłem. Naprawdę robota wykonana perfekcyjnie. |
|
 |

Wysłany: Nie Sty 30, 2005 11:32 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję, że zobaczyli¶cie następne przykłady węzłów. Woytas nie próżnuje ku naszej uciesze. Jestem pod wielkim wrażeniem takiej lekcji wizualnej. Mam tylko nadzieję, że wszyscy pocz±tkuj±cy chętnie bed± tam zagl±dali. Przypominam - Rozmaito¶ci - węzły wędkarskie :-) |
|
 |
|