Boleń dojrzewa płciowo w wieku 4 – 5 lat. Wyciera się przy temp. wody 5 – 7 st. C (kwiecień, maj). Ikrę składa na żwirowym dnie w ilo¶ci 9 – 480 tys. jaj. Inkubacja trwa 10 – 17 dni.
Konto/logowanie
ZAREJESTROWANI Ostatni Tobiasz Dzisiaj 0 Wczoraj 0 Wszyscy 4520 UŻYTKOWNICY Goscie 465 Zalogowani 0 Wszyscy 465
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj
Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
Wysłany: Sob Lut 12, 2005 7:34 pm Temat postu: Sklepy wędkarskie w Poznaniu
Wiem, że na PW jest do¶ć sporo poznaniaków, dlatego mam pro¶bę o nakierowanie mnie na do¶ć dobrze zaopatrzone sklepy wędkarskie w Poznaniu. Przede wszystkim chodziłoby mi o produkty firm karpiowych takich jak Saenger, Mosella, TB, Stair Baits. W miejscowo¶ci, w której mieszkam, większo¶ć sprzedawców nie słyszała nawet o w/w firmach, może po za wyj±tkiem TB. Z góry bardzo dziękuję za wszelk± pomoc i wskazanie drogi (wystarcz± nazwy ulic). _________________ Konkrety pod wami ryj±.
Kik81 Młodszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: Poznań
Wysłany: Nie Lut 13, 2005 12:21 pm Temat postu:
Je¶li chodzi o sprzęt wędkarski to wg mnie najlepsza i jednocze¶nie napewno jeden z tańszych sklepów znajduje się na ulicy leszczyńskiej (bliski kontakt z hurtowni± na zakopiańskiej-mniejsza niż gdzie indziej marża). Jednak je¶li chodzi o akcesoria karpiowe to nie powinienem się wypowiadać ale nie przypominam sobie by było tego wiele (nie rzuca się w oczy). Największy sklep w poznaniu to "przynęta" obok Tesco na serbskiej- wybór wielki , sprzęt najwyższej jako¶ci- wrażenie że wszystko sprawdzone i testowane. Jak dla mnie ceny zawyżone o ok 25%. Można i¶ć obejżeć ale nie można brac ze sob± gotówki. . Zarówno w jednym jak i drugim fachowa obsługa z plusem na ul leszczyńsk± poniewaz po kilku wizytach jest się rozpoznawanym a to wielki plus w tej branży. Pozdrawiam!!!
taurus Starszy podbierakowy
Kraj: Polska Miejscowość: Poznan
Wysłany: Pon Lut 14, 2005 8:04 am Temat postu:
Niedawno otwarty, ale całkiem dobrze zaopatrzony sklep wędkarski „ SZUWAREK” na ul. Hetmańskiej a narożnik ulicy Jarochowskiego . Prowadzony przez użytkownika PW „ Januszpozn ” Mapkę znajdziesz TUTAJ