Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gregorS Ugniatacz ciast

Kraj: Polska Miejscowość: Olsztyn |
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 8:23 pm Temat postu: Gdzie kupić poliwęglan? |
|
|
Witam,
Może macie jakie¶ namiary na sprawdzony sklep (poza Allegro) w necie, który oferował by poliwęglan 1 i 1,5 mm. Potrzebuje na stery, bo płytki już przyprawiaj± mnie o biał± gor±czkę. Jest z nimi jak na loterii - jedna jest super elastyczna po wklejeniu a następna wchodzi w jak±¶ dziwn± reakcję z klejem i pęka jak zwykły plastik. Z góry dziękuję, GS:). |
|
 |
ginel Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: PL |
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Jesli zachodzi w reakcję to łatwiej kupić dobry klej do sterów. Ja stosuję min. Distal Rapid przezroczysty. On nie zachodzi w reakcję z niczym : _________________ Ginel |
|
 |
gregorS Ugniatacz ciast

Wysłany: Pią Lis 17, 2006 8:35 pm Temat postu: |
|
|
ginel napisał: |
Jesli zachodzi w reakcję to łatwiej kupić dobry klej do sterów. Ja stosuję min. Distal Rapid przezroczysty. On nie zachodzi w reakcję z niczym : |
Użyłem cyjanopanu zagęszczonego (trzyma nieĽle), ale i przy poxipolu przeĽroczystym też się zdarzało, że pękały |
|
 |
cezorator Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Sosnowiec |
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 8:39 pm Temat postu: Re: Gdzie kupić poliwęglan? |
|
|
ostatnio widziałem w Castoramie oraz w Leroy Merlin |
|
 |
Zamki Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska
|
Wysłany: Pią Lis 17, 2006 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam koleg± z Olsztyna. Masz na ulicy Towarowej zaraz za wiaduktem po lewej stronie Hurtownię z takimi materiałami. _________________ Łowię i zjadam ...... |
|
 |
gregorS Ugniatacz ciast

Wysłany: Pią Lis 17, 2006 10:36 pm Temat postu: |
|
|
zamker napisał: |
Witam koleg± z Olsztyna. Masz na ulicy Towarowej zaraz za wiaduktem po lewej stronie Hurtownię z takimi materiałami. |
Witam kolegę z Mor±ga.
Niestety maj± najcieńszy 2 mm:(.
Znalazłem w sieci http://www.akcesco.com.pl/poliweglan-lity.htm
koszt 1 m2 + wysyłka 1,2 mm to około 75 zł. |
|
 |
Jezier Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Oborniki ¦l±skie |
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 10:29 am Temat postu: |
|
|
gregorS napisał: |
zamker napisał: |
Witam koleg± z Olsztyna. Masz na ulicy Towarowej zaraz za wiaduktem po lewej stronie Hurtownię z takimi materiałami. |
Witam kolegę z Mor±ga.
Niestety maj± najcieńszy 2 mm:(.
Znalazłem w sieci http://www.akcesco.com.pl/poliweglan-lity.htm
koszt 1 m2 + wysyłka 1,2 mm to około 75 zł. |
¦miało mogę polecić ten sklep. Robiłem tam już kilka razy zakupy. Mozna trafić u nich na kawałki poprodukcyjne. W tedy nie jest konieczne zamawianie pełnej formatki.
Pozdrawiam |
|
 |
Andzia Pogawędkowy twardziel

Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa |
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 10:31 am Temat postu: |
|
|
Spróbuj poszukać agencji reklamowej zajmuj±cej się robieniem szyldów itp. Na ogół maj± takie rzeczy - pełna rozmiarówka od 0,4 mm do 2 - 3 mm. Ja wła¶nie w takiej firmie kupuję poliwęglan (¶cinki dostaję za darmo). Nie wszystkie rodzaje poliwęglanu s± idealne do woblerków, zwłaszcza je¶li łowisz zim±. W niskich temperaturach niektóre poliwęglany robi± się bardzo sztywne i pękaj± przy uderzeniu (do wobków "zimowych" lepsze s± substancje z opakowań spożywczych - po ketchupie lub z butelek pet - to s± substancje nie do złamania). |
|
 |
pawelek27 Donosiciel kawy

Kraj: Polska
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 8:21 pm Temat postu: poliweglan |
|
|
je¶li jeste¶ nadal zainteresowany to mam pełno poliwęglanu w domu, dostałem to od kolegi, który pracuje w agencji reklamowej. z tego co pamiętam większo¶ć jest o grubo¶ć 1mm. S± one w arkuszach 1x1,5 metra ale mogę poci±ć na mniejsze pozdrawiam. |
|
 |
gregorS Ugniatacz ciast

Wysłany: Wto Lis 21, 2006 8:53 pm Temat postu: Re: poliweglan |
|
|
pawelek27 napisał: |
je¶li jeste¶ nadal zainteresowany to mam pełno poliwęglanu w domu, dostałem to od kolegi, który pracuje w agencji reklamowej. z tego co pamiętam większo¶ć jest o grubo¶ć 1mm. S± one w arkuszach 1x1,5 metra ale mogę poci±ć na mniejsze pozdrawiam. |
Je¶li ci przeszkadza biorę każd± ilo¶ć na pewno się nie zmarnuje . |
|
 |
|