Czy wiesz, że...
Produkcja czterech wylęgarni gospodarstwa Ruciane-Nida to 800 do 1000 kg materiału zarybieniowego, z czego ok. 300 kg stanowią zakupy ZO PZW.

Konto/logowanie
Members List Zarejestrowani:
 Ostatni: pavcio
 Dzisiaj: 0
 Wczoraj: 0
 Wszyscy: 4112

Ostatni kwadrans:
 Gości: 17
 Użytkowników: 8
 Razem: 25

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
J: Chętnie skorzystam, bo też jeżdżę często drogami dwucyfrowymi, ...(144) Sep 07, @ 06:56:26

zabrze: Do Krakowa na dorsze nie będę jeździł... ;). Proszę pokaż mi gd ...(144) Sep 07, @ 06:39:15

Jotes: W Hiszpanii masz teraz 30 - 34*C, więc chyba tylko wakowanie kieł ...(38) Sep 07, @ 05:34:57

Karpiarz: Byc moze nietypowy temat porusze ale jak niektorzy wiedza ruszamy ...(38) Sep 07, @ 01:21:28

old_rysiu: Jeździłem do Krakowa jak jeszcze nie było autostrady, jeżdżę do K ...(144) Sep 06, @ 23:10:33

old_rysiu: Wstęp napisany - poszłoooo!!! ...(1035) Sep 06, @ 22:24:07

dzas: Artykuł napisany, pozostaje "oskrobanie" fotek z nadmiaru bajtó ...(810) Sep 06, @ 22:00:06

J: Tymi? Bałagan na czacie? Zgłoś naruszenie Regulaminu PW! ...(1246) Sep 06, @ 21:59:56

Monk: Najpierw napisz, a później wzdychaj "kiedy wydrukują". ...(1035) Sep 06, @ 20:32:18

Monk: Jako że jestem nietrunkowy, zakładał się nie bedę - na pewno nie ...(1246) Sep 06, @ 20:14:52

Artykuły komentowali
wojto-ryba w ''Po przerwie... sobota.'': Fajna wyprawa zakończona dużym sukcesem. Gratuluję pięknego bolenia.
artur w ''Porównanie dwóch wszechstronnych wojowników.'': Robert, noże to moja pasja jeszcze starsza niż wędkarstwo. Wydaje mi się że ...
Jarokowal w ''Po przerwie... sobota.'': Nie woda drze jak diabli. Wczoraj (sobota) zajechałem i nawet wędki nie roz...
Robert w ''Porównanie dwóch wszechstronnych wojowników.'': Jedna z pasji, która kompletnie mnie ominęła. Może, dlatego na rybach zawsze...
sacha w ''Porównanie dwóch wszechstronnych wojowników.'': Dla mnie urządzenia ma mieć ostrze,otwieracz do piwa (niekoniecznie) ,otwie...
wlodek w ''Porównanie dwóch wszechstronnych wojowników.'': Brawo Arturze! Fajnie się czytało! Mam również podobne "kombajny". Jeśli zlo...
wreno w ''Wenezuela 2010 - cz. V: Rio Ninchara i powrót.'': Dla mnie to Spotted Paca bardzo bliski kuzyn
aguti i oba te stworzeni...

old_rysiu w ''Porównanie dwóch wszechstronnych wojowników.'': Tak się zastanawiam nad tym przyrządem. Czy ja na rybach kiedykolwiek musiał...
artur w ''Porównanie dwóch wszechstronnych wojowników.'': Maciek zapewne nastąpi. Na 100% to pewnie nie, ale na 85% to sobie Power A...
dzepetto w ''Porównanie dwóch wszechstronnych wojowników.'': Maciek, da się to jeszcze wstawić, pokażę Ci jak ;)

Recenzje
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600
· Colmic X 5000
· Colmic Fendreel
· Shimano Twin Power 5000PG
· Wędzisko Mikado Temptation Ultra Fast Light UFL 270 Spin

Forum Dyskusyjne Pogawędek Wędkarskich

Pogawędki Wędkarskie :: Zobacz temat - Lipcowe wyniki
Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Lipcowe wyniki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Lista tematów forum
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Pszemo
Operator wędziska
Operator wędziska

Kraj: Polska
Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario_z napisał:
Pszemo napisał:
Miałem jedno mocne nie zacięte branie i jeden sandacz 60+ który tylko trącil wobka nosem niczym jaź i odprowadzil mi go pod same nogi.......

Pszemo czy nadał uskuteczniałeś łowienie mętnookich na Glog NIKE. Question Question

Miedzy innymi ale nie tylko Smile Choć wyjście i branie miałem na Glooga

Miejscowość: Lublin
PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 10:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pszemo napisał:
mario_z napisał:
Pszemo napisał:
Miałem jedno mocne nie zacięte branie i jeden sandacz 60+ który tylko trącil wobka nosem niczym jaź i odprowadzil mi go pod same nogi.......

Pszemo czy nadał uskuteczniałeś łowienie mętnookich na Glog NIKE. Question Question

Miedzy innymi ale nie tylko Smile Choć wyjście i branie miałem na Glooga

Zapodałem sobie trzy sztuki Nike 10cm/9g w kolorach
- perłowy z czarnym grzbietem
- perłowo oliwkowy
- flagowiec (czerwono biały)

Będę je testował od 30-go na Bugu a dokładnie na Rafie koło Brańszczyka.

Pozdrawiam, Mariusz.
Pszemo
Operator wędziska
Operator wędziska

Miejscowość: Warszawa
PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 12:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W takim razie życzę powodzenia. Do nocnego łowienia na kamienistych rafach napewno jest to świetny wobler.

Koniecznie zmień kotwice i kółka, ja osobiście używam Gamakatsu mocne i nie tepią się na kamieniach.
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Nowa Dęba
PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 6:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj spędziłem całkiem przyjemny dzień na rybkach. Miały być klenie z Wisłoka jednak woda jak kawa z mlekiem zniechęciła je do żerowania i ostało się na dwóch boleniach (69 i 51). Pierwszy chodził pod wierzchem i miał być ładnym kleniem więc podrzuciłem mu żuczka własnego rzemiosła. Zasys był równie piękny jak i walka na żyłce 0,14 a pod nogami niespodzianka:) Drugi bolek już typowo po boleniowemu. W drodze powrotnej odwiedziliśmy małą rzeczkę i tam padło kilkanaście okoni i mały klenik.

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Milan napisał:
Dzisiaj spędziłem całkiem przyjemny dzień na rybkach.

.... i nie upiekłeś się na tym skwarze Question Wink
Gratuluję udanego wędkowania.

Pozdrawiam, Mariusz.
Milan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 9:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario_z napisał:
Milan napisał:
Dzisiaj spędziłem całkiem przyjemny dzień na rybkach.

.... i nie upiekłeś się na tym skwarze Question Wink
Gratuluję udanego wędkowania.

Dzięki, nie upiekłem się, było gorąco na słonku ale rzeczka znacznie zacieniona. W domu byłem przed 10 także jeszcze nie było największej spiekoty.
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Racula
PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 9:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas dzisiaj masakra - jak bym pojechał na ryby to pewnikiem żyłka by się rozpuściła w powietrzu Laughing
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 6:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja będę pływał za sandaczem w sobotę i w niedzielę, na wodzie będę od około trzeciej do dziewiątej, po dziewiątej nie-daje się usiedzieć na tym słoneczku.
Woda w Zemborzyckim ma temperaturę 28 stopni. Shocked

Pozdrawiam, Mariusz.
the_animal
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 7:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario_z napisał:
Ja będę pływał za sandaczem w sobotę i w niedzielę, na wodzie będę od około trzeciej do dziewiątej, po dziewiątej nie-daje się usiedzieć na tym słoneczku.
Woda w Zemborzyckim ma temperaturę 28 stopni. Shocked

Może Mario nie będziesz musiał - u mnie dzisiaj pada deszcz . W sumie to nie pada tylko fantastycznie leje . Powietrze jest wspaniałe . Ryby zaczną brać jak nic jeszcze lepiej Laughing
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 7:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

the_animal napisał:
... - u mnie dzisiaj pada deszcz . W sumie to nie pada tylko fantastycznie leje . Powietrze jest wspaniałe

... u mnie też leje...... się żar z nieba, w mieszkaniu plus 31 stopni Rolling Eyes

wentylator od ciągłego kręcenia tez się poci, jemu też gorąco. Twisted Evil Wink

Pozdrawiam, Mariusz.
rom71
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Kaczyce
PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 3:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario_z napisał:
the_animal napisał:
... - u mnie dzisiaj pada deszcz . W sumie to nie pada tylko fantastycznie leje . Powietrze jest wspaniałe

... u mnie też leje...... się żar z nieba, w mieszkaniu plus 31 stopni Rolling Eyes

wentylator od ciągłego kręcenia tez się poci, jemu też gorąco. Twisted Evil Wink

Ja się wybieram w niedzielę na ryby.Dzisiaj u mnie grzmi i pada deszczyk, ale jest strasznie duszno. Smile
Milan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 3:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj zalew Wilcza Wola w poszukiwaniu sandaczy. 3 razy ściągnęło mi gumę z haka i w zasadzie tyle. Jeden koleżka bez brania, drugi 2 okonie pod 30 cm, sandacz okołowymiarowy poszedł mu pod łódką i jakiś szczupiec zaraz po braniu wypiął się ze slidera. mogło być lepiej ale i tak fajnie:) Pływaliśmy od 4 do 10.

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 5:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Milan napisał:
Dzisiaj zalew Wilcza Wola w poszukiwaniu sandaczy. 3 razy ściągnęło mi gumę z haka

Ja kiedyś, ale było to dawno, po pierwszym ściągnięciu już nie zakładałem Laughing Wink a tak na poważnie to po pierwszym ściągnięciu stosuję Cyjanopan albo "kropelkie", po takim zabiegu sandacz ma dwa wyjścia albo urwie ogonek albo siedzi w podbieraku, no jeszcze się może zdarzyć ze spadnie przed podbierakiem. Mad Wink

Pozdrawiam, Mariusz.
Tomson126p
Starszy podbierakowy
Starszy podbierakowy

Miejscowość: Kielce
PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 10:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na mojej zaporówce gryzą sandaczyki, ale wszystkie ledwo ponad wymiar. Od wczoraj tylko na seledyn.
Milan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 10:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario_z napisał:
Milan napisał:
Dzisiaj zalew Wilcza Wola w poszukiwaniu sandaczy. 3 razy ściągnęło mi gumę z haka

Ja kiedyś, ale było to dawno, po pierwszym ściągnięciu już nie zakładałem Laughing Wink a tak na poważnie to po pierwszym ściągnięciu stosuję Cyjanopan albo "kropelkie", po takim zabiegu sandacz ma dwa wyjścia albo urwie ogonek albo siedzi w podbieraku, no jeszcze się może zdarzyć ze spadnie przed podbierakiem. Mad Wink

Zastosuję i zobaczymy czy opcja, że sandał skończy w podbieraku stanie się faktem.
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 10:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Milan napisał:
mario_z napisał:
Milan napisał:

Zastosuję i zobaczymy czy opcja, że sandał skończy w podbieraku stanie się faktem.

Czasami jak skubie wystarczy zmienić przynętę na inną kolorem lub wyglądem - skubie bo coś mu nie pasuje w tej , na którą łowisz Laughing
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 2:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj spędziłem sześć godzin na wodzie, wyniki taki sobie:
- dwa leszcze za serdak, jeden nawet spory
- niewymiarowy szczupaczek
- okoń 31cm
Rolling Eyes

Pozdrawiam, Mariusz.
dap
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Dziekanów Leśny
PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 2:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wczoraj o 17 już nad wisełką. siedzieliśmy z kolegą do 5 rano i bez efektu, nawet małego sumka.
Zarzucacz kwalifikowany

Miejscowość: Żarnowiec
PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 5:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przedwczoraj nocka, również nad Wisłą i brały tylko sumki, Niestety ani jeden nie osiągnął wymiaru...Choć i spartaczonych brań było kilka a jedno które osobiście zepsułem mogło rokować na cos konkretniejszego Evil or Very Mad
rom71
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Kaczyce
PostWysłany: Pon Lip 26, 2010 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj rano wypad na ryby do naszego koła, złowiłem 2 karpie i 3 leszcze. Nawet ryby dość dobrze brały. Laughing
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Pon Lip 26, 2010 9:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj pogoda nie-zachęcała do wędkowania więc odpuściłem pływanie za sandałami po Zemborzyckim.

Pozdrawiam, Mariusz.
Tomson126p
Starszy podbierakowy
Starszy podbierakowy

PostWysłany: Pon Lip 26, 2010 10:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziś o 5 dwa sandacze 51cm i 46cm i niewymiarowy szczupaczek. Wieczorem zaczaję się jeszcze.
dam
Miotacz nęciwa
Miotacz nęciwa

Miejscowość: Z.G.
PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 12:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziś chyba pierwszy wymiarowy Jaź w życiu i to odrazu 46cm.
Dodatkowo bardzo wypasiony grubasek.
Na woblerka kleniowego - Odra w pobliżu Zielonej Góry.
Pozdrawiam!
Kami
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: okolice Starachowic
PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 1:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj z kolegą spinningowaliśmy na Kamiennej poniżej zalewu Brody, natomiast drugi kolega łowił na żywca. Złowił szczupaka 58 cm długości.
Mnie trafił się jedynie 30-to kilku centymetrowy sandaczyk.
newtecky
Operator wioseł
Operator wioseł

Miejscowość: Sochaczew-Bzura
PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 5:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj Bzura w Sochaczewie. Przelotne deszcze rokowały dobre brania szczupaków i faktycznie tak było. 10 niewymiarków i...prawdopodobnie szczupak życia, który po ok. 40 min. holu zrobił świecę i obciął gumę...Zbyt delikatny sprzęt i brak wolframu zrobiły swoje, a szkoda bo na moje oko szczupły mógł mieć ponad metr Sad
Starszy podbierakowy

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 8:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie same niewymiarowe szczupaki na spinning od wczoraj. Przy okazji nęcę grochem karpie i siadam dziś wieczorem.
mario_z
Łowca Szczupaka i Suma

PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 1:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od jutra urzęduję nad Liwcem w okolicach Koszelanki oraz nad Bugiem w okolicach Kamieńczyka i Brańszczyka, na Bugu będę wędkował dokładnie powyżej wyspy przed ujściem Liwca, po powrocie do Lublina oczywiście nie-omieszkam się pochwalić jak tam było nad wodą, czy gryzły nie tylko bąki i komary. Wink

Pozdrawiam, Mariusz.
sacha
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: W-wa
PostWysłany: Czw Lip 29, 2010 6:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A w Norwegii marnie Sad opaliłem się ale z rybami byle jak.
Rdzawce,czarniaki i dorsze ale w niedużych ilościach (dzisiaj 14 szt. na 3 wędkujących) i w rozmiarze 50-60cm + 1 brosma ok. 60cm i molwa ponad 70cm. Ryby siedzą na głębokościach między 45 a 85 metrem, powyżej 100m ciężko coś złowić. Gorzej bo jutro ostro ma wiać a od pojutrza intensywne opady Rolling Eyes ale łowić trzeba Rolling Eyes
Milan
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 2:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nocne posiedzenie za sandaczem i sumkiem nie wyszło najlepiej. Na 10 wędek tylko 2 krótkie sandałki. Miałem to szczęście, że rybę wyjąłem na otarcie łez. o 2.12 miałem fajne branie ale jak to bywa przy braku wprawy w gruntowym łowieniu spaprałem sprawę. Zdecydowanym przeciwnikiem łowów była woda podniesiona o 1,5 metra do ok 2 podnosiła się później zaczęła dosyć szybko opadać. Szału nie było.
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Zielona Góra/Pszczew
PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 6:18 pm    Temat postu: Czerwiec lipiec Odpowiedz z cytatem

Czerwiec i lipiec w skrócie
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Tam gdzie Odra i Bóbr
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 11:22 am    Temat postu: Re: Czerwiec lipiec Odpowiedz z cytatem

grubyzwierz napisał:
Czerwiec i lipiec w skrócie

Mina Animala na 3. focie - rewela! Graty rybki.
Zwierzu - tylko my za bardzo nie mamy się czym chwalić. Crying or Very sad Bo te bolenie... ech, szkoda klawiatury. Boleń to nie ryba.Wink Very Happy
Moja matula mnie w tym roku znokautowała totalnie. Nie dość, że w ciągu tygodnia doczekała się kilku brań sumów, to na dodatek w końcu wyholowała swoją pierwszą ponad metrową rybę. A o "przypadkowych" sandaczach czy szczupakach, nawet nie ma co wspominać.
A, że wiem, że zagląda tu czasem (anonimowo póki co), więc - GRATULACJE MAMO! Wink Very Happy
Teraz sumom odpuściła - mówi, że to za ciężka robota dla niej. Dały jej popalić Very Happy . Przerzuciła się na okonie, których jakby więcej u nas w tym roku. Póki co dłubie takie 25-30cm, ale mówi, że już ma namierzone większe, tylko sposobu na nie szuka. I jak ją znam - znajdzie Very Happy
Starszy podbierakowy

PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 12:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karpie słabo. Przez dwa dni łowienia tylko 2 sztuki: 3kg i 4kg. Sad
Monk
Redaktor Portalu
Redaktor Portalu

Miejscowość: Legionowo
PostWysłany: Sob Lip 31, 2010 1:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje dla Mamusi. A Ty - małolacie - masz się od kogo uczyć! Wink
A "spasiony zwierzaczek" mógłby pomyśleć o publikacji tych całkiem fajnych tekstów nie tylko na swojej stronie. Smile
Ugniatacz ciast

Miejscowość: Tomaszów Maz.
PostWysłany: Nie Sie 01, 2010 11:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LIPIEC

wzdręga 15
leszcz 9
okoń 14
szczupak 6
płoc 4
bolek 1
japoniec 32
byczek 19
krąp 6
ukleja 1
jaż 1
kleń 1
kiełb 1
grubyzwierz
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Zielona Góra/Pszczew
PostWysłany: Nie Sie 01, 2010 8:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monk napisał:
Gratulacje dla Mamusi. A Ty - małolacie - masz się od kogo uczyć! Wink

Ziomka mama zawstydzi każdego, tylko że jest bardzo skromna i nie lubi się zbytnio chwalić wynikami. Ale zapewniam że ma na swoim koncie ryby o których większość z nas się marzy. Smile

Monk napisał:
A "spasiony zwierzaczek" mógłby pomyśleć o publikacji tych całkiem fajnych tekstów nie tylko na swojej stronie. Smile

Ja być za leniwy Very Happy
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Jelenia Góra
PostWysłany: Nie Sie 01, 2010 10:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

robin_rb napisał:
LIPIEC

wzdręga 15
leszcz 9
okoń 14
szczupak 6
płoc 4
bolek 1
japoniec 32
byczek 19
krąp 6
ukleja 1
jaż 1
kleń 1
kiełb 1

...w centymetrach to, czy w kilogramach ? Wink
Marek_fisherman
Pogawędkowy twardziel
Pogawędkowy twardziel

Miejscowość: Więcbork
PostWysłany: Pon Sie 02, 2010 3:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od połowy lipiec nie był dla mnie łaskawy.Kilka okoni i to wszystko.Nie mówiąc o sandaczu około 6 kilogramów zerwanym metr od łodzi.Sierpień musi być lepszy.
   Pogawędki Wędkarskie Strona Główna -> Ogólne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: