Wypad przed urlopowy nad Wkrę, niestety nie obfitował rybowo. Okazało się, że w tych dniach ryby przestały jak wcze¶niej reagować ostro i spontanicznie na piankowce. Po kilkogodzinnym bez efektywnym czesaniu wody, z jednym kleniem pod czterdzie¶ci, powróciłem do goslingowej osobi¶cie wi±zanej mokrej. Efekt? - dwa grubasy w tym jeden na 40+. W sierpniu niestety jeszcze tylko jeden wyjazd nad tę rzekę, je¶li warunki pozwol±.
https://zapodaj.net/plik-jw8V1n7FpX https://zapodaj.net/plik-1Cob2bwRqY
I fotka ze Supra¶la. _________________ Lecek
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Wto Wrz 03, 2024 6:32 pm Temat postu:
Jako, że w pracy atmosfera zrobiła się tak gęsta, że można j± ci±ć nożem, odebrałem nadgodzinki i zerwałem się nad Wkrę. Mimo tłoku kajakowego, jako¶ sobie w pi±tek popołudniem i wieczorkiem połowiłem. Miałem szczę¶cie, że wszedłem na stadko Jazi i udało mi się skusić je do brania, mimo, że stałem metr od nich, rzucaj±c im na głowy. Niestety czuć, że to ostatki na such±. Ryby już tak nie startuj± do pianki, czy innych suchych i trzeba sporo się nachodzić i narzucać. W sobotę rano pojechałem zaproszony przez kolegę z poprzedniej firmy na jego działkę w górze nad Wkr±. Tam woda wolniejsza i znacznie głębiej, ale nie chciało mi się zmieniać zestawu na cięższy i łowić mokrymi goslingami. Brodz±c na granicy przelania wody do woderów, czyli prawie po pachy, po dłuższej chwili kucnęła ryba dnia i to wynagrodziło cały trud wyprawy. Nie obyło się bez strat. Rano gdy się obudziłem okazało się, że jeden ze stelaży namiotu złamał się. Noce mimo biwakowania jakby się wydawało na uboczu w lesie, nie s± tam koj±co ciche. A wszystko za spraw± chyba setek psów z okolicznych wsi i działek, które dr± pyski wszystkie naraz przez większ± czę¶ć nocy. Klenia nie mierzyłem, ale wydaje się spory.
Piękny, gratulacje
Moja ostatnia ryba to belona, kilka dni temu, 6,5 mili od brzegu. Temperatura wody w morzu w końcu spadła z 21*C do 11*C, mam nadzieję, że może pokaż± się teraz trotki.
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Wto Wrz 17, 2024 8:26 pm Temat postu:
Ostatni wypad z such± much± na klenie Wkry. Położyłem piankowego żuka i wzi±ł klenik. Zapi±łem go i holuje do siebie, a tu z krzaczorów wyskoczył szczup i go złapał w pół. Nie miałem polaroidów, to my¶lałem, że kleń wszedł w ro¶liny i poszedłem po niego. Okazało się, że siedzi w paszczy drapieżnika. Ten tak był zawzięty, że na spokojnie i powoli wprowadziłem ten dublet do podbieraka.
Były kłopoty na ł±czach i poszło podwójnie. _________________ Lecek
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Nie Wrz 22, 2024 7:56 am Temat postu:
Lecku, ładnie połowione, gratulacje. Krzysiu a moja ostatnia ryba drapieżna to szczupak w lipcu, z białoryby to ponownie karpie z prywatnego łowiska. Wczoraj pływałem za drapieżnikiem i niestety kolejne zero, woda u mnie w dołkach ma jeszcze dwadzie¶cia stopni i zieloniutka jest jak zupa ogórkowa.
https://zapodaj.net/plik-AuCKaIzDGT
tem miał 70+ _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Sob Wrz 28, 2024 12:48 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Nie Wrz 22, 2024 9:29 am Temat postu:
Lecek tzn., że zaliczyłe¶ dwa w jednym
Mariusz ryby nie ma ale za to widoki masz ¶liczne
Wszystkie czasy w strefie Idż do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2