Wysłany: Pon Lut 17, 2025 8:31 pm Temat postu: Połowy w roku 2025
Dzisiaj rano minus 18 stopni, jutro ma być podobno tyle samo a może i lepiej, lód prawie 15cm, w zwartek idę i wiercę, dżokers i ochotka maj± ochotę na wspóln± k±piel, kto wie moze będ± miały małe skubanko przez duże płocie? _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Wto Lut 18, 2025 7:28 pm Temat postu:
W drugiej połowie wyj±tkowo ciepłego stycznia, snułem plany na wędkarski wypad nad Wkrę i Dunajec. Jednak przyszła (na szczę¶cie)jakas tam zima i plany przeszły na marzec. Pewnie nad Dunajcem. _________________ Lecek
spining Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Sro Lut 19, 2025 7:31 am Temat postu:
W połowie stycznia trafiłem trotkę 67 cm. Poza tym dwa ataki. Fajna trzydniówka na Pomorzu. Teraz przymiarka pod jakie¶ kropasy
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Mar 01, 2025 11:29 am Temat postu:
A w moim morzu powoli sezon na trotki chyba dobiega końca. Coraz rzadziej się trafiaj±. Powoli trzeba już czekać na belony.
Wysłany: Nie Mar 09, 2025 8:01 pm Temat postu:
W sobotę przed południem (8 III) pojechałem po raz pierwszy na Wkrę i to było rozpoczęcie sezonu 2025. Ani ogona. Ale z każdego takiego wyjazdu, nawet bez sukcesu, należy wyci±gać wnioski i czego¶ sie uczyć. Poprzednio nie ruszałem nad tę rzekę wczesniej, niż temperatura wody nie wzrosła do +10C. W sobotę miała 3C i poziom 140cm. Oczywistym było, że na muchę nie mam szans. Na odcinkach, na których wędkuję nie ma spokojnych głębokich płań. Woda ci±gnęła i brodzenie w zimnej wodzie było na granicy. Z przyzwyczajenia zabrałem sprzęt w klasie #3, a w takich warunkach należy #5 i ciężej łowić na większe przynęty. Nauczka i nauka. Chyba w takich warunkach przy tak ciepłej aurze, zimnej wodzie i poziomu rzeki zabiorę spina i gumki. _________________ Lecek
Wysłany: Sro Mar 19, 2025 7:47 pm Temat postu:
Z rozpędu pojechałem do Ko¶cienka nd. Dunajcem. Zimno, niska, zimna woda, a w sobotę ¶nieżyca. Czyli kiszka. Jedynie z czego skorzystałem, to przesiedziałem na NETFLIXIE nadganiaj±c seriale. _________________ Lecek