Wysłany: Pon Lut 17, 2025 8:31 pm Temat postu: Połowy w roku 2025
Dzisiaj rano minus 18 stopni, jutro ma być podobno tyle samo a może i lepiej, lód prawie 15cm, w zwartek idę i wiercę, dżokers i ochotka maj± ochotę na wspóln± k±piel, kto wie moze będ± miały małe skubanko przez duże płocie? _________________ Pozdrawiam
Mariusz
------------------------------------------------------------------
Wszędzie dobrze, ale na rybach najlepiej a spinning to moja druga miło¶ć
lecek Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa-Tarnów
Wysłany: Wto Lut 18, 2025 7:28 pm Temat postu:
W drugiej połowie wyj±tkowo ciepłego stycznia, snułem plany na wędkarski wypad nad Wkrę i Dunajec. Jednak przyszła (na szczę¶cie)jakas tam zima i plany przeszły na marzec. Pewnie nad Dunajcem. _________________ Lecek
spining Pogawędkowy twardziel
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Sro Lut 19, 2025 7:31 am Temat postu:
W połowie stycznia trafiłem trotkę 67 cm. Poza tym dwa ataki. Fajna trzydniówka na Pomorzu. Teraz przymiarka pod jakie¶ kropasy
krzysztofCz RZEP
Kraj: Polska
Wysłany: Sob Mar 01, 2025 11:29 am Temat postu:
A w moim morzu powoli sezon na trotki chyba dobiega końca. Coraz rzadziej się trafiaj±. Powoli trzeba już czekać na belony.
Wysłany: Nie Mar 09, 2025 8:01 pm Temat postu:
W sobotę przed południem (8 III) pojechałem po raz pierwszy na Wkrę i to było rozpoczęcie sezonu 2025. Ani ogona. Ale z każdego takiego wyjazdu, nawet bez sukcesu, należy wyci±gać wnioski i czego¶ sie uczyć. Poprzednio nie ruszałem nad tę rzekę wczesniej, niż temperatura wody nie wzrosła do +10C. W sobotę miała 3C i poziom 140cm. Oczywistym było, że na muchę nie mam szans. Na odcinkach, na których wędkuję nie ma spokojnych głębokich płań. Woda ci±gnęła i brodzenie w zimnej wodzie było na granicy. Z przyzwyczajenia zabrałem sprzęt w klasie #3, a w takich warunkach należy #5 i ciężej łowić na większe przynęty. Nauczka i nauka. Chyba w takich warunkach przy tak ciepłej aurze, zimnej wodzie i poziomu rzeki zabiorę spina i gumki. _________________ Lecek
Wysłany: Sro Mar 19, 2025 7:47 pm Temat postu:
Z rozpędu pojechałem do Ko¶cienka nd. Dunajcem. Zimno, niska, zimna woda, a w sobotę ¶nieżyca. Czyli kiszka. Jedynie z czego skorzystałem, to przesiedziałem na NETFLIXIE nadganiaj±c seriale. _________________ Lecek
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Pią Mar 21, 2025 6:21 pm Temat postu:
I tak trzymaj... najważniejsze pozytywne my¶lenie
Ja uganiam się po morzu za resztkami troci, niestety już kończy się sezon. Trzeba będzie czekać na belony.
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Wto Mar 25, 2025 8:36 am Temat postu:
Nie było mnie troszkę więc zdam mał± relację. Sezon podlodowy zakończyłem po kilku, dokładnie czterech wyj¶ciach na lód który grubo¶ci± nie powalał bo miał tylko 14 cm w najlepszym momencie. Niestety za bardzo nie połowiłem, nawet na mistrzostwach podlodowych było bardzo słabo, powiem tak, gdyby¶my odwrócili tabele to byłbym na czele
W ostatni± niedzielę 23 marca rozpocz±łem sezon spławikowy który potrwa do końca kwietnia bo potem to już wiecie co W niedzielę moje Koło zorganizowało zawody Puchar Wiosny, ryba weszła mi ładnie, niestety drobnica, przez całe zawody złowiłem 79 sztuk, niestety waga nie całe trzy kilo która dała mi dopiero trzecie miejsce, gdyby była klasyfikacja na ilo¶ć to zdeklasował bym wszystkich uczestników
W tym tygodniu może wyskoczę do siebie na jeziorko na płotki _________________ Pozdrawiam
Mariusz
Ostatnio zmieniony przez mario_z dnia Czw Kwi 17, 2025 5:31 am, w cało¶ci zmieniany 1 raz
krzysztofCz RZEP
Wysłany: Sro Mar 26, 2025 6:32 pm Temat postu:
mario_z napisał:
...nawet na mistrzostwach podlodowych było bardzo słabo, powiem tak, gdyby¶my odwrócili tabele to byłbym na czele
Normalnie nie wierzę
Dobrze, że chociaż póĽniej zaliczyłe¶ pudło
mario_z Łowca Szczupaka i Suma
Kraj: Polska Miejscowość: Lublin
Wysłany: Wto Kwi 01, 2025 8:28 am Temat postu:
krzysztofCz napisał:
mario_z napisał:
...nawet na mistrzostwach podlodowych było bardzo słabo, powiem tak, gdyby¶my odwrócili tabele to byłbym na czele
Normalnie nie wierzę
Dobrze, że chociaż póĽniej zaliczyłe¶ pudło
och Ty Niewierco _________________ Pozdrawiam
Mariusz