Wysłany: Czw Sie 24, 2006 11:51 am Temat postu: Maszynka do mielenia mięsa
Nie wiem czy temat pojawił się już na PW, ale ja dopiero dzi¶ na niego trafiłem. Pozostawiam bez komentarza...
MASZYNKA DO MIELENIA MIĘSA
Milan Pogawędkowy twardziel
Dołączył: Apr 18, 2003 Posty: 1890
Kraj: Polska Miejscowość: Nowa Dęba
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 12:12 pm Temat postu:
W takich sytuacjach wstyd mi, że jestem Polakiem!!! Ludzie to nie wiedz±... brak szacunku i jak zwykle wały!!! U siebie już wykłusowali to jad± do s±siadów!!! gratuluje...:(:( _________________ Bieroo Paniee???
bastek_616 Nawijacz żyłek
Dołączył: Aug 15, 2006 Posty: 135
Kraj: Polska Miejscowość: Radom
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 12:47 pm Temat postu:
Szczyt głupoty, co¶ takiego niestety mogli wyme¶leć tylko polacy. Naprawde wstyd
Torque Pogawędkowy twardziel
Dołączył: Apr 03, 2003 Posty: 4621
Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 12:54 pm Temat postu:
W Polsce nie wolno nawet łba rybie obci±ć na łowisku. Tam można nawet rybę zmielić : . Żałuję, że nie znam słowackiego na tyle, by odszukać regulamin obowi±zuj±cy na tym łowisku i go przeczytać. Z dużym dystansem podchodzę też do informacji, której ani Ľródło ani autor nie jest podany. Dlatego do czasu podania wiarygodnego Ľródła tej informacji powstrzymam się od komentarza. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa
Czez Pogawędkowy twardziel
Dołączył: Oct 17, 2003 Posty: 2600
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 1:12 pm Temat postu:
Torque, a masz może link do regulaminu Oravy?
Patrz±c trzeĽwym okiem (na pocz±tu po prostu szczęka mi opadła) jest dużo racji w tym co piszesz. Przypomniało mi się bowiem, jak Sacha i inne osoby opisywały do¶ć restrykcyjne przepisy tam obowi±zuj±ce np. po złowieniu kompletu koniec wędkowania, liczne kontrole i wysokie kary dla kłusowników oraz limitowanie licencji.
Info zostało zamieszczone pierwotnie TUTAJ
sacha Pogawędkowy twardziel
Dołączył: Oct 30, 2002 Posty: 3612
Kraj: Polska Miejscowość: W-wa
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 1:48 pm Temat postu:
Słyszałem o tym jakis czas temu i przyznam że nie bardzo to widzę.
Maja Słowacy wymiar ochronny więc mogli przywalić mandat,ciężko jest
zmierzyć mielone mięso :evil: Inna sprawa że Polak potrafi :roll: :oops:
O tym że wędkarze(za przeproszeniem)z Polski zabieraja ponad limit,zabieraja niewymiary i łowi± siatkami to mi opowiadał strażnik na Oravie ale w mielenie to do tej pory nikt się nie bawił.
Zreszta tylko jakis wyj±tkowy profan kulinarny robiłby mielone z sandacza :evil: :roll: do tego s± inne gatunki.
stozek Starszy podbierakowy
Dołączył: Jan 18, 2006 Posty: 109
Kraj: Polska Miejscowość: Żory
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 2:11 pm Temat postu:
Jeste¶my jak wirusy nie długo zaczn± do nas strzelać jak podejdziemy do jakiejkolwiek wody w europie bliżej niż na 50 m.
dexpert Zarzucacz kwalifikowany
Dołączył: May 22, 2006 Posty: 163
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 2:27 pm Temat postu:
To teraz czekamy, gdzie zaczn± serwować tatar z sandacza. Z polędwicy jadłem, z łososia również, ale z sandacza nie, choć podobno również wykwintnie smakuje i ma wielu wielbicieli.
dexpert Zarzucacz kwalifikowany
Dołączył: May 22, 2006 Posty: 163
Kraj: Polska Miejscowość: Warszawa
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 2:45 pm Temat postu:
A może ci słowaccy strażnicy pomylili się, bo nie doczytali, że podpływaj± do polskiej restauracji na wodzie, która serwuje wła¶nie ¶wieżutkiego tatara z sandacza. Pływasz po jeziorze, jak zgłodniejesz to podpływasz do restauracji i zamawiasz 100g tatara. I co najważniejsze: Gwarancja, że Tatar jest ¶wieżutki.
OT POLAK POTRAFI :
Torque Pogawędkowy twardziel
Dołączył: Apr 03, 2003 Posty: 4621
Kraj: Polska Miejscowość: Zabrze
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 2:48 pm Temat postu:
Czez napisał:
Torque, a masz może link do regulaminu Oravy?
Niestety nie mam. Z tego, co jest napisane w różnych artykułach na temat Oravy, restrykcyjnie przestrzega się tam obowi±zku wypełniania, przez wędkarzy rejestru połowu. Jak się ma do tego pomysł zmielenia mięsa nie wiem (to dopiero brzmi absurdalnie).
Co do Ľródła informacji. Do kogo¶ (nie wiem, do kogo, bo się nie podpisał), dotarła, (w jaki sposób nie wiem), od strażników (le¶nych, celnych, miejskich?), Informacja o mieleniu mięsa rybiego, przez wła¶cicieli jakiej¶ polskiej firmy. Strażnicy niestety maj± na potwierdzenie tylko słowa (a może zdjęcia, filmy?) ¶wiadków, ponieważ sami na gor±cym uczynku tych ludzi nie złapali.
Z całym szacunkiem, dla miejsca publikacji. Na dzień dzisiejszy, warto¶ć tej informacji dla mnie jest mniej więcej taka jak w starym powiedzeniu:
Jedna baba, drugiej babie.
Mam jednak nadzieję, że skoro kto¶ zaczyna rozpowszechniać tego typu informacje, to nie poprzestanie na rzuceniu "w eter" tylko ogólnikowej informacji, ale sprawę będzie monitorował i poinformuje internautów o dalszym przebiegu wydarzeń. _________________ Najgorszy dzień na rybach jest lepszy od najlepszego dnia w pracy...Marek Mołdawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Za tre¶ci głoszone na forum dyskusyjnym odpowiedzialno¶ć ponosz± ich autorzy.
Korzystaj±c z forum akceptujesz ten REGULAMIN System pomocy - FAQ
Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.
Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.