Czy wiesz, że...
PSTRˇG POTOKOWY
Rekord Polski - 5,525 kg
Złoty medal - od 3,00 kg
Srebrny medal - od 2,00 kg
Br±zowy medal - od 1,50 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 343
 Zalogowani 0
 Wszyscy 343

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: [quote:f2a4672e65="jjj an"]W tym w±tku będę podawał wpłacone kwoty ...(18237) Mar 27, @ 16:07:40

lecek: Wielkanoc w Ustroniu. Zapowiedziałem małżonce, że ¶więto, ¶więtem ...(59104) Mar 26, @ 15:02:24

lecek: Pooszło. k ...(18237) Mar 26, @ 14:43:29

krzysztofCz: Za Lucka i Bedmara... poszło k ...(18237) Mar 26, @ 14:00:16

artur: Poszło ...(18237) Mar 26, @ 10:30:05

krzysztofCz: Poszło k ...(18237) Mar 26, @ 07:09:09

jjjan: Nikt się nie kwapi więc jeżeli kto¶ chce wpłacić,, to proszę blik ...(18237) Mar 25, @ 20:19:56

mario_z: Dzisiaj spotkanie jajeczkowe nad wod±, oczywi¶cie bez wędki bym n ...(59104) Mar 24, @ 20:50:03

Krzysztof46: nic nie trzeba ,zbierajcie na nastepny rok i tyle w temacie ...(18237) Mar 24, @ 17:30:00

krzysztofCz: To komu mamy wpłacać ;question Kto¶ zapłacił, to trzeba Mu się ...(18237) Mar 24, @ 17:27:29


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2100
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 1963
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 1984
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2224
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2054
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2111
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2023
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2062
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2425
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2245
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Kulki proteinowe cz. I
Opublikował 08-11-2006 o godz. 16:00:00 Monk
Karpiomania Hanibal_lekter napisał

W odpowiedzi na pro¶bę kolegi, pragnę podzielić się kilkoma przepisami na kulki proteinowe. Takie tańsze, droższe, mniej lub więcej skuteczne, łatwiejsze, trudniejsze. Mam to dam. A CO!



Najpierw mieszacie wszystkie sypkie produkty. W osobnym naczyniu miksujecie jajka z dodatkami płynnymi. Dodajecie systematycznie "proszki" do "płynów", ugniataj±c ciasto do takiej konsystencji, aby formowane kulki nie odkształcały się (za mokre), ani nie pękały (za suche). W razie potrzeby dodajecie trochę jajka lub m±ki. Po uformowaniu kulek (bez "rollera" niezła zabawa - ręce chc± odpa¶ć) gotujecie je około 3 minut. Kulki powinny wypłyn±ć na powierzchnię. Lepsze efekty daje parowanie kulek. Potrzeba na to więcej czasu, ale mniejsze s± straty zapachu.

Przepis nr. 1

    0,5 kg m±ki pszennej
    0,5 kg m±ki kukurydzianej
    0,5 kg mleka w proszku
    0,25 kg cukru
    5 jajek
    2 łyżki stołowe miodu lipowego
    fiolka olejku anyżowego
    barwnik żółty.
Przepis nr. 2
    1 kg m±ki tortowej
    0,5 kg m±ki kukurydzianej
    0,5 kg mleka w proszku
    15 dag kazeiny na każdy kilogram
    10 jajek
    żółty barwnik
    wanilia
Przepis nr. 3
    1 kg kazeiny
    1 kg m±ki tortowej
    1, kg m±ki kukurydzianej
    25 jaj
    1/2 torebki wanilii lub tutti frutti
    1/4 litra miodu.
Przepis nr. 4
    16 jaj
    1 kg m±ki kukurydzianej
    1/2 kg m±ki tortowej
    łyżka stołowa karpiowego atraktora Kremkusa
    1/2 szklanki miodu
    2 szklanki mleka w proszku.
Przepis nr. 5
    12 jaj
    żółty lub zielony barwnik
    fiolka zapachu waniliowego
    miód
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    pół szklanki mleka w proszku
    pół szklanki soi proteinowej
    czubata łyżka m±ki sojowej
    tyle samo m±ki kukurydzianej.
Przepis nr. 6
    Dwie szklanki m±ki kukurydzianej
    dwie szklanki mleka w proszku
    szklanka m±ki pszennej
    szklanka kaszy manny
    sze¶ć jajek
    dwie łyżki stołowe miodu
    dwie łyżki stołowe oleju jadalnego
    barwnik spożywczy
    atraktor 3 czubate łyżeczki (w proszku) lub 1 łyżeczka (w płynie).
Przepis nr. 7
    100 g kazeiny/mleka w proszku
    100 g kaszy manny
    100 g m±ki tortowej
    100 g m±ki kukurydzianej
    150 g konopii Marcela Van Den Eynde
    150 g arachidu Marcela Van Den Eynde
    250 g m±czki rybnej lub kostnej
    50 g suszonej krwi
    8-12 jaj
    atraktor pochodzenia zwierzęcego: krab, rak, krewetki, ochotka, scopex (polecam ten ostatni)
Receptury procentowe:

Przepis nr. 8
    40% kazeina
    15% kazeinian sodu
    10% lactalbumina
    20% koncentrat sojowy
    15% gluten pszenny
Przepis nr. 9
    50% kazeina
    20% lactalbumina
    15% kazeinian wapnia
    10% gluten pszenny
    5% mleko w proszku
Przepis nr. 10
    30% kazeina
    20% lactalbumina
    10% kazeinian wapnia
    10% koncentrat sojowy
    10% gluten pszenny
    20% mleko w proszku
Przepis nr. 11
    30% m±czka rybna
    20% m±czka sojowa
    20% m±czka krewetkowa
    20% gluten pszenny
    10% kazeina
Przepis nr. 12
    20% kazeina
    15% kazeinian wapnia
    30% m±czka mięsna
    10% m±czka z łubinu
    10% koncentrat sojowy
    15% gluten pszenny
Przepis nr. 13
    1 kg m±ki kukurydzianej
    1 kg kaszy manny
    1 kg m±ki sojowej
    35 ml Scopexu Roda Hutchinsona
    40 ml oleju słonecznikowego
    jajka i barwnik
Przepis nr. 14
    350 g m±czka kostna
    200 g mleko w proszku
    400 g otręby pszenne
    30 g cukier
    4 jajka
    aromat owocowy
Przepis nr. 15
    500 g kasza manna
    250 g m±ka kukurydziana
    100 g m±ka sojowa
    100 g mleko w proszku
    5-6 jaj
    aromat, barwnik
Przepis nr. 16
    300 g kazeina
    300 g m±ka sojowa
    350 g m±ka kukurydziana
    30 g miód lub malasa
    20 g skorupy z jaj
    4-5 jaj
    aromat waniliowy
Przepis nr. 17
    250 g kazeina
    250 g m±ka sojowa
    250 g m±ka pszenna
    jaja,aromat
Przepis nr. 18
    500 g m±ka kukurydziana
    200 g m±ka tortowa
    300 g mleko w proszku
    1-2 łyżki stołowe miodu
    jaja,aromat
Przepis nr. 19
    500 g m±ka kostna
    (zmielony pokarm dla psów)
    300 g mleko w proszku
    (kazeina)
    200 g m±ka tortowa
    barwnik
    5-6 jaj
Przepis nr. 20
    300 g m±ka pszenna
    250 g m±ka ziemniaczana
    200 g kasza manna
    200 g pokarm dla psów
    szczypta soli
    jaja
Przepis nr. 21
    500 g m±ka pszenna
    300 g kasza manna
    100 g maka kukurydziana
    3-5 op. słodzonego kisielu owocowego(truskawka)
    jaja
Przepis nr. 22
    400 g m±ka kukurydziana
    400 g m±ka pszenna
    150 g kasza manna
    50 g cukier puder
    suchy atraktor
    barwnik
    5-6 jaj
Przepis nr. 23
    300 g kasza manna
    300 g m±ka pszenna
    200 g m±ka kukurydziana
    100 g m±ka ziemniaczana
    barwnik,karmel
    jaja
Przepis nr. 24
    500 g m±ki pszennej
    500 g m±ki kukurydzianej
    500 g mleka w proszku
    2 łyżki stołowe miodu lipowego
    fiolka olejku anyżowego
    barwnik żółty
    5 jajek
    250g cukru
Przepis nr. 25
    1000 g m±ki tortowej
    500 g m±ki kukurydzianej
    500 g mleka w proszku
    150 g kazeiny
    wanilia Marcela Van Den Eynde
    żółty barwnik
    10 jajek
Tutaj przedstawiam kilka specjalistycznych przepisów do których niezbędne sa gotowe bazy i komponenty uznanych w ¶wiecie producentów.

Składniki znajdziecie na stronach:
    www.tandembaits.com.pl
    www.mosella.pl
Sposób wykonania

Pierwszym krokiem jest wbicie jaj do odpowiedniej wielko¶ci miseczki. Wszystkie składniki płynne tj. barwnik, aromaty, oleje dodajemy do jaj przed dodaniem miksu. Osobi¶cie stosuję zależno¶ć 2 ml aromatu na jajko, oczywi¶cie uzależnione jest to też od pory roku. Wiosn± i jesieni± jest to 1-1,5 ml/jajko, latem 2-3 ml/jajko. Dodajemy też inne dodatki, takie jak: wzmacniacze, stymulatory, itd. i rozprowadzamy to równomiernie w rozbitych jajach. Dopiero po całkowitym rozprowadzeniu tych dodatków dodajemy mieszankę. Osobi¶cie nie stosuję zasad - ilo¶ć mieszanki na liczbę jaj (w recepturach podane ilo¶ć orientacyjn±), gdyż stopniowo dodaj±c mieszankę, jestem w stanie uzyskać odpowiedni± spoisto¶ć ciasta, bez jakichkolwiek zabiegów, jak np.: dodawanie jaj do rozrobionego już ciasta, bo ciasto wyszło za twarde. Bardzo ważne jest dobre wyrobienie ciasta, co ma póĽniej wpływ na trwało¶ć kulek. Ma to ogromne znaczenie, kiedy łowisko zanęcamy kobr±. Kulki ze Ľle wyrobionego ciasta będ± pękać w locie na pół, a tym samym spadać o kilkana¶cie metrów przed łowiskiem. Kulki przeznaczone do nęcenia gotuję bardzo krótko, tylko do wypłynięcia, natomiast przynętowe jeszcze około 1-2 minuty po wypłynięciu. Tak przygotowanych kulek zanętowych nie można niestety przechowywać zbyt długo.

c. d. n.

Hanibal_lekter


 
Pokrewne linki
· Więcej o Karpiomania
· Napisane przez Monk


Najczęściej czytany artykuł o Karpiomania:
Orientalny banita - jak go złowić? cz. I


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Kulki proteinowe cz. I (Wynik: 1)
przez rom71 dnia 08-11-2006 o godz. 16:51:51
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Fajny artykół o kulkach proteinowych



Re: Kulki proteinowe cz. I (Wynik: 1)
przez Andrzej228 dnia 08-11-2006 o godz. 17:10:07
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
To super artykul .Tydzień temu kolega się pytał o przepis na kulki proteinowe ,a ma kompa to mu te wszystkie przepisy dam na dyskietce .Jak zobaczy tak± ilo¶ć to mu oczy zbielej± .



Re: Kulki proteinowe cz. I (Wynik: 1)
przez ledd1 (kron@op.p) dnia 08-11-2006 o godz. 19:47:03
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Przy przepisie nr 3 faktycznie można zgubić ręce od kręcenia.



Re: Kulki proteinowe cz. I (Wynik: 1)
przez Polaryzator dnia 26-12-2006 o godz. 13:18:39
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Bardzo ciekawe,Kied¶ jak nęciłem kulkami,rcepture miałem jedn± zmieniaj±c kolr i zapach,co ciekawe wyniki mialm przeróżne.



Re: Kulki proteinowe cz. I (Wynik: 1)
przez Berlin92 dnia 16-07-2007 o godz. 13:34:21
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Dobry Artykul i Bardzo Duzo przepisow :) z ktorych korzystalem


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.08 sekund :: Zapytania do SQL: 66