Czy wiesz, że...
Odłowy rybackie gospodarstwa Ruciane-Nida to ok. 300 t rocznie, co stanowi ok. 14 kg ryb z hektara.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 335
 Zalogowani 0
 Wszyscy 335

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380622) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380622) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380622) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380622) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59426) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380622) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byli¶my w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wi¶le. Na miejscu okazał ...(59426) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. S± dwie faktury, każda za rok. N ...(380622) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(165) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: ¦więta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(165) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2243
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2007
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2132
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2100
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2155
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2069
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2110
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2473
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2291
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Ciepłe wody, czę¶ć I
Opublikował 16-01-2003 o godz. 11:48:48 Zespół Redakcyjny
Nasza publicystyka Docio napisał

Tekst usunięty na pro¶bę Autora


 
Pokrewne linki
· Więcej o Nasza publicystyka
· Napisane przez Zespół Redakcyjny


Najczęściej czytany artykuł o Nasza publicystyka:
Ponton - czę¶ć III, na wodzie


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Ciepłe wody, czę¶ć I (Wynik: 1)
przez old_rysiu (szreter@interia.pl) dnia 16-01-2003 o godz. 22:27:57
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Ładny pokaz wód ciepłych. Zupełnie inne opracowanie - ładne i przejżyste. WyobraĽnia już pracuje - jakie ryby można tam złowić :-))



Re: Ciepłe wody, czę¶ć I (Wynik: 1)
przez Sazan dnia 16-01-2003 o godz. 22:48:42
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.sazan.com.pl
Z wymienionych tu łowisk ogl±dałem "na żywo" jedynie "Rybnik", który znam tylko z widzenia jako "chwilowy" kibic połowów karpiowych przez wędkarzy z Polskiego Towarzystwa Karpiowego oraz "Ciepł± wodę" w Nowej Hucie, gdzie kiedy¶ osobi¶cie łowiłem, ale z umiarkowaniem, nie za często...

Z ciepł± wod± (kanał odchodz±cy z Huty im. Tadeusza Sendzimira do Wisły) w Nowej Hucie straciłem wędkarski kontakt z końcem lat osiemdziesi±tych. Wówczas łowiło się tam dużo dużych ryb. Nigdy więcej nie widziałem tak potężnych karasi w tak wielkiej ilo¶ci jak wtedy na ciepłej wodzie. Kiedy dwa lata temu pojechałem tam na rekonesans wiosn±, brzegi kanału ¶wieciły pustkami. Napotkałem dwóch wędkarzy. A frekwencja nad wod±, życie mnie nauczyło, że jest zawsze wyznacznikiem atrakcyjno¶ci łowiska :)





Dolna Odra w praktyce. (Wynik: 1)
przez jarekk dnia 17-01-2003 o godz. 01:23:39
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.grodzkie.pl
Woda w kanale odpływowym miala niegdy¶ temperaturę blisko 20 st. C To wystarczajaco duzo, aby cieplolubny z natury karp, odbywal tarlo i zerowal niemal przez caly rok, osiagajac z tej okazji nieprzyzwoite przyrosty. Pamietam nawet dyskusje, czy mozna uznawac rekordy i rozdawac medale za ryby zyjace, badz co badz w nienaturalnych warunkach.
Obecnie uleglo to zmianie. Woda jest chlodniejsza lecz nadal nie zamarza, nawet przy kilkunastostopniowych mrozach. Amatorzy bialej ryby moga wiec bez przeszkod wedkowac caly rok w warunkach niezimowych.
Aby dotrzec na najciekawsze stanowiska niezbedna jest lodz wyposazona w silnik. Uciag w srodkowym i gornym biegu kanalu jest dosc spory (przewezenie), a tam wlasnie znajduja sie najbardziej rybne miejscowki. To rejon przemyslowej hodowli karpia. Ryby trzymane sa w plywajacych klatkach o dlugosci ok. 30 m i szer. ok. 15 m. Takich klatek jest kilka. Przypominaja typowe chlewnie. Ryby sa stloczone na bardzo malej przestrzeni i karmione wysokobialkowa pasza ze specjalnych karmnikow. Jak latwo sie domyslic znaczna czesc paszy wypada z karpich pyskow, dostaje sie do wody i neci, neci ...caly rok, non stop. Chyba nie trzeba wyjasniac co to oznacza :) Sztuczka polega tylko na zajeciu takiej miejscowki aby (z przeciwleglego brzegu) skutecznie podrzucac gruntowke pod klatki. Potem wystraczy policzyc do trzech i zacinac z zamknietymi oczami :)
Leszcze czepiaja sie za kazdym razem i oczywiscie przewazaja male. Karpia, szczegolnie wiekszego trzeba wypracowac. Czasem jest przy hodowli, czasami nieco nizej wsrod galezi, polamanych drzew, lub pod trzcinami. Ponizej hodowli, blizej ujscia latwiej spotkac drapiezniki. Cieply kanal jest dla nich tylko stolowka. Ale to juz calkiem inny temat :)

jk


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.08 sekund :: Zapytania do SQL: 66