Czy wiesz, że...
SANDACZ:
- Rekord Polski - 15,60 kg
- Złoty medal - od 9,00 kg
- Srebrny medal - od 7,00 kg
- Br±zowy medal - od 5,00 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 262
 Zalogowani 0
 Wszyscy 262

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
mario_z: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(385067) Apr 21, @ 18:55:22

krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(385067) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(385067) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(385067) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(385067) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59430) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(385067) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byli¶my w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wi¶le. Na miejscu okazał ...(59430) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. S± dwie faktury, każda za rok. N ...(385067) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(169) Mar 30, @ 08:46:37


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2247
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2014
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2141
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2275
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2105
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2162
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2074
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2116
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2479
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2296
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Karp nadziewany pieczarkami / borowikami
Opublikował 02-04-2003 o godz. 08:04:05 Zespół Redakcyjny
Ryby na stół PMD napisał

Słowo się rzekło. Obiecałem, więc podaję przepis na karpia nadziewanego pieczarkami / borowikami (wybór zależnie od gustu). Przepis dotyczy powszechnie dostępnego dwukilogramowego egzemplarza CYPRINUS CARPIO; w przypadku nadziewania większego egzemplarza należy odpowiednio zmodyfikować przepis.

Ponieważ pieczemy karpia nadziewanego, na wszelki wypadek przypomnę, że nie należy go pozbawiać głowy ani nadmiernie rozcinać. Cało¶ć po upieczeniu i podaniu na odpowiednim półmisku prezentuje się nadzwyczaj estetycznie, szczególnie jeżeli jest to sztuka wielko¶ci 4 - 5 kg. Osoby o podwyższonej wrażliwo¶ci i estetycznym niedosycie mog± wyżyć się twórczo zdobi±c półmisek zielenink±, owocami itp. I tylko tak dla zasady przypominam, że choć często o karpiu wyrażamy się słowem „prosiaczek”, prosiaczkiem on nie jest. Dlatego też próba udekorowania naszego dania jabłuszkiem wetkniętym w pyszczek będzie już przesad±.

RYBA: Karpia sprawić, oczy¶cić, wypatroszyć. Obci±ć płetwy górne i dolne, usun±ć oczy. Rybę opłukać, natrzeć sol± na zewn±trz oraz wewn±trz. Napchać farszem, zaszyć (dratw±), piec na ruszcie (nie na rożnie!). Pod ruszt podłożyć blachę i od czasu do czasu polewać karpia ¶ciekaj±cym tłuszczem. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 – 200 stopni Celsjusza.

FARSZ: 15 dkg pieczarek / borowików drobno pokrojonych dusimy z dwoma łyżkami wody, sol± i pieprzem przez 10 min. Ucieramy łyżeczkę masła z dwoma żółtkami i mieszamy z pieczarkami oraz dwoma łyżkami bułki tartej. Na koniec dodać pianę ubit± z białek z dwóch jajek.

Smacznego.

PMD


 
Pokrewne linki
· Więcej o Ryby na stół
· Napisane przez Zespół Redakcyjny


Najczęściej czytany artykuł o Ryby na stół:
Sandacz w ¶mietanie


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Karp nadziewany pieczarkami / borowikami (Wynik: 1)
przez Sazan dnia 02-04-2003 o godz. 08:44:47
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.sazan.com.pl
Rzeczywi¶cie pro¶ciutkie do przygotowania! W mojej wyobraĽni wygl±da apetycznie! Czuję zapach tych grzybów :) Borowiki pewnie lepsze od pieczarek...



Re: Karp nadziewany pieczarkami / borowikami (Wynik: 1)
przez adalin (adalin@poczta.onet.pl) dnia 02-04-2003 o godz. 11:26:13
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.youtube.com/watch?v=2bprl-wGqnc
Jeeeeeee¶ć!!!!! Ech, te pieczareczki, ten karpik złociutki... Jeeee¶ć!!! :)))




Re: Karp nadziewany pieczarkami / borowikami (Wynik: 1)
przez old_rysiu (szreter@interia.pl) dnia 03-04-2003 o godz. 05:40:47
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Karp w pieczarkach, w borowikach? To może być bardzo ciekawe.
Jadłem już rybę ( sandacza ) w sosie borowikowym - pycha. Gdzie? Nie powiem :-))



Re: Karp nadziewany pieczarkami / borowikami (Wynik: 1)
przez wobler6 dnia 05-04-2003 o godz. 02:10:37
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
¦linka leci sama



Re: Karp nadziewany pieczarkami / borowikami (Wynik: 1)
przez kas-ter dnia 06-04-2003 o godz. 22:41:46
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
¶wietny przepis ale odnoszę wrażenie że nie wkładasz zbyt dużo serca w t± wspaniał± sztukę jak± jest gotowanie.karp tłu¶ciutki a przepis tak suchy.


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.10 sekund :: Zapytania do SQL: 92