Czy wiesz, że...
Statystycznie najwięcej rybiego mięsa spożywaj± mieszkańcy Islandii, Japonii, Korei Południowej, Fidżi oraz Portugalii - prawie 100 kilogramów rocznie.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 328
 Zalogowani 0
 Wszyscy 328

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: [quote:f2a4672e65="jjj an"]W tym w±tku będę podawał wpłacone kwoty ...(18208) Mar 27, @ 16:07:40

lecek: Wielkanoc w Ustroniu. Zapowiedziałem małżonce, że ¶więto, ¶więtem ...(59101) Mar 26, @ 15:02:24

lecek: Pooszło. k ...(18208) Mar 26, @ 14:43:29

krzysztofCz: Za Lucka i Bedmara... poszło k ...(18208) Mar 26, @ 14:00:16

artur: Poszło ...(18208) Mar 26, @ 10:30:05

krzysztofCz: Poszło k ...(18208) Mar 26, @ 07:09:09

jjjan: Nikt się nie kwapi więc jeżeli kto¶ chce wpłacić,, to proszę blik ...(18208) Mar 25, @ 20:19:56

mario_z: Dzisiaj spotkanie jajeczkowe nad wod±, oczywi¶cie bez wędki bym n ...(59101) Mar 24, @ 20:50:03

Krzysztof46: nic nie trzeba ,zbierajcie na nastepny rok i tyle w temacie ...(18208) Mar 24, @ 17:30:00

krzysztofCz: To komu mamy wpłacać ;question Kto¶ zapłacił, to trzeba Mu się ...(18208) Mar 24, @ 17:27:29


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2099
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 1963
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 1984
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2223
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2054
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2110
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2023
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2062
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2424
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2245
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Pogawędkowa Wigilia i drożdżowe pierożki
Opublikował 10-12-2003 o godz. 10:14:34 Esox
Ryby na stół

Już dzisiaj wieczorem spotkamy się przy wspólnym, wigilijnym stole. Płyn±ce zewsz±d wie¶ci głosz±, że nie zabraknie na nim wszelkich mniej lub bardziej tradycyjnych rarytasów. Pozwólcie, że przedstawię jeden z nich, w krótkiej fotorelacji.





Wieczorem po całym domu - mimo wł±czonego wentylatora - rozniósł się zapach gotowanej kapusty i grzybów.

Po ugotowaniu oba składniki zostały zmielone, za¶ na patelni zaskwierczała cebulka. Wkrótce wszystko razem pyrczało smakowicie na jednej patelni.

Co się dzieje z drożdżami pod wpływem cukru? Ja nie wiedziałem, że się rozpuszczaj±. A jednak...

Taka to masa powstaje z tych drożdży. Do niej dolewa się troszkę mleka i lekko posypuje m±k±.

Co robi± drożdże po dodaniu mleka i m±ki? Rosn±! To akurat wiedziałem...

A po poł±czeniu z m±k± powstaje ciasto, które sobie spokojnie ro¶nie w ciepełku. Potem typowo męska czynno¶ć - wałkowanie (lepiej nie dawać kobiecie wałka do ręki, kiedy nerwowa). Wycinanie, nakładanie farszu i lepienie pierożków.

- Przepraszam, czy to kolejka do smażenia?

Cuda, normalnie cuda... Pierożek wrzucony na rozgrzany tłuszcz momentalnie ro¶nie.

A po chwili tak smakowicie się rumieni. Ważne, aby obrumienić obie strony.

Jeszcze ostatnia patelnia i fajrant. Trochę się tego narobiło.

I oto s±. Pierożki z ciasta drożdżowego z kapust± i grzybami na Wigilię Pogawędek Wędkarskich.

Przyrz±dzała Namarie, moralnie wspierał Esox


 
Pokrewne linki
· Więcej o Ryby na stół
· Napisane przez Esox


Najczęściej czytany artykuł o Ryby na stół:
Sandacz w ¶mietanie


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Pogawędkowa Wigilia i drożdżowe pierożki (Wynik: 1)
przez Sig (akozlowski@autocom.pl) dnia 10-12-2003 o godz. 10:49:09
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Hmm...ładnie wygl±da, samkuje też pewnie przednio. Czy mogę prosić o uszczegółowienie przepisu, ile czego dosypac żeby wygl±dało i smakowało jak powyżej ;)



Re: Pogawędkowa Wigilia i drożdżowe pierożki (Wynik: 1)
przez Jarbas (Jarbas@hot.pl) dnia 10-12-2003 o godz. 11:09:35
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.jarbas.com.pl
Super... z barszczykiem przednie jedzonko ;)



Re: Pogawędkowa Wigilia i drożdżowe pierożki (Wynik: 1)
przez old_rysiu (szreter@interia.pl) dnia 10-12-2003 o godz. 11:56:02
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
No, no, no. Jestem pełen podziwu. Pierogi nie gotowane ale smażone!!!
Podejżewam, że to będ± pierożki jak p±czki z nadzieniem. Na focie extra prawdziwki - faktycznie zapach poleciał aż do mojego pokoiku :-)
Na tle koszulki PW, pierożki prezentuj± się wybornie.
Życzę Wam smacznego, miłego odpoczynku przy wspólnym stole i nie zapomnijcie o tych, którzy nie mogli pojechać.



Re: Pogawędkowa Wigilia i drożdżowe pierożki (Wynik: 1)
przez Sazan (sazan@sazan.com.pl) dnia 10-12-2003 o godz. 13:49:14
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.sazan.com.pl
Powiem mediamarktowo... Powinni tego zabronić!
Idę na obiad! :)



Re: Pogawędkowa Wigilia i drożdżowe pierożki (Wynik: 1)
przez RomanS (roman.szymanski@skonet.pl) dnia 11-12-2003 o godz. 10:22:45
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.e-bookowo.pl/czas-wolny/abc-spinningu.html
Niestety tylko sercem będę z Wami, ale może nstępnym razem... Smakołyki już powoduj±, że ¶lina sama płynie. Wszystkie go NAJ...


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.10 sekund :: Zapytania do SQL: 70