Czy wiesz, że...
LESZCZ:
- Rekord Polski - 6,95 kg
- Złoty medal - od 4,00 kg
- Srebrny medal - od 3,00 kg
- Br±zowy medal - od 2,50 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 12
 Zalogowani 0
 Wszyscy 12

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Może nad morze ;question :hihi[/quote:9a86d770c 0] Nawet ni ...(3644) Apr 15, @ 12:55:36

Krzysztof46: Przyjedziemy ,się poznamy. ...(3644) Apr 15, @ 11:05:05

bedmar58: Kiedy¶ przyjedziemy, powspominamy . ...(3644) Apr 14, @ 16:14:17

mario_z: Może nad morze ;question :hihi[/quote:807438f26 9] Nawet ...(3644) Apr 14, @ 15:39:56

Tiur: Może nad morze ;question :hihi[/quote:6fbfe9fe1 4] Nawet ni ...(3644) Apr 14, @ 12:38:58

mario_z: :mrgreen :mrgreen :mrgreen ...(3644) Apr 14, @ 07:28:17

krzysztofCz: Może nad morze ;question :hihi ...(3644) Apr 14, @ 07:23:55

Tiur: Do niedzieli wł±cznie mam 2 zmiany przedłużone do 3 w nocy. P ...(3644) Apr 13, @ 22:33:58

bedmar58: Kamil może w sobotę się uda. ...(3644) Apr 13, @ 16:31:20

Tiur: Pi±ty powrót zimy Marku. W tym roku pogoda i czas słabo sprzy ...(3644) Apr 13, @ 10:48:53


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 1137
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 1016
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 1071
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 1248
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 1086
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 1164
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 1120
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 1151
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 1471
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 1336
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Kurczak po ...? (nie pamiętam)
Opublikował 23-12-2003 o godz. 12:00:00 docio
Ryby na stół sacha napisał
"No tak, sacha zapomniał, ale to jeszcze nie powód, aby Pogawędkowicze nie mogli uraczyć swych podniebień takim frykasem mimo, że ryba to nie jest".
Redakcja


Porcja na 4 osoby.

4 piersi kurczaka
3/4 szklanki rodzynek
3/4 szklanki suszonych moreli
masło (wył±cznie, żadnej oliwy czy oleju)
sól
pieprz

Piersi (kurczaka) umyć i osuszyć, natrzeć utłuczonym (ja tłukę w moĽdzierzu na ¶rednio) różnokolorowym pieprzem i sol±, zostawić na 1-2 godziny w lodówce aby dobrze przeszedł aromatem.

Na rozgrzan± na patelni 1/3 kostki masła wrzucić pokrojone na ćwiartki morele i całe rodzynki. Smażyć 5-6 minut na ¶rednim ogniu. Owoce po przesmażeniu wrzucić do sporego rondla. Je¶li potrzeba, dodać masła na patelni i obsmażyć piersi kurczaka obustronnie (maj± mieć złoty kolor, 3-4 minuty strona). Przełożyć piersi kurczaka do rondla i wymieszać z owocami. Na małym ogniu dusić 35-45 minut.

Podawać z ryżem lub z kuskusem, dobra również jest do tego bagietka.

sacha


 
Pokrewne linki
· Więcej o Ryby na stół
· Napisane przez docio


Najczęściej czytany artykuł o Ryby na stół:
Sandacz w ¶mietanie


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Kurczak po ...? (nie pamiętam) (Wynik: 1)
przez old_rysiu (szreter@interia.pl) dnia 26-12-2003 o godz. 10:44:37
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Potrawa dla odważnych i cierpliwych. Je¶li tylko można, unikam pieczenia na ma¶le czegokolwiek. Nigdy nie robiłem tego z rodzynkami i suszonym owocem, może one nie powoduj± przypalania się masła ( oczywi¶cie wiem o ci±głym mieszaniu ). Samo przypiekanie piersi drobiu na ma¶le, to dla mnie zbyt stresowe zajęcie :-)
Potrawa ta, może mieć bardzo ciekawy smak. Lubię pieczenie na bazie owoców. Prócz suszonych ¶liwek i ananasów, musze dodać do menu morele i rodzynki :-)



Re: Kurczak po ...? (nie pamiętam) (Wynik: 1)
przez torque (cynamoon@gazeta.pl) dnia 31-12-2003 o godz. 17:13:15
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Potrawa pod moje podniebienie. Do tego lampka Kalugierskiej Izby i jaka¶ suróweczka. Na pewno w ci±gu dwóch tygodni przygotuję :)


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.05 sekund :: Zapytania do SQL: 50