Ulubioną temperaturą dla siei jest 15-19°C, pstrąga potokowego 9-17°C, karpia 25-30°C, karasia 27°C, płoci 8-15°C.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 563
Zalogowani 0
Wszyscy 563
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie bliskość
morza tak wpływa
:hihi ...(500235) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia są
jacyś zużyci, nie to
co K ...(500235) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dżąsik nie
wie co emeryci lubią
najbardziej (i mogą ...(500235) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500235) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500235) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500235) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(500235) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(500235) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(500235) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(500235) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze sš własnociš ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialnoci za ich treć. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: C&R pod lupą (Wynik: 1) przez marcin_p (marcin_p@interia.pl) dnia 25-07-2005 o godz. 14:50:19 (Informacje o użytkowniku | Wylij wiadomoć) http://www.fotopamiatka.blogspot.com | Może bez sensu, bo dla mnie nie ma problemu. Chcę zjeść - jem, chcę wypuścić - robię to. Czy mam się zastanawiać w jakim jest stanie? Nie jestem ichtiologiem. Nie będę jej przecież robił oddychania usta-usta, czy masażu serca.
Nie rzucam jej o taflę wody.
I litości, proszę... |
| Nadrzędny |
|
Re: C&R pod lupą (Wynik: 1) przez Docio (info@ssg.pl) dnia 25-07-2005 o godz. 14:53:20 (Informacje o użytkowniku | Wylij wiadomoć) | Cierpliwoiść popłaca :-) Dzięki Ci Marku za te słowa: "Czym innym jest nawiedzone narzucanie No Kill, a czym innym jest świadome postępowanie ze złowioną ryba. Chcesz zjeść (i możesz)? - to proszę. Chcesz wypuścić? - również, tylko z głową. Najgorzej jak nie zjesz, a rybę i tak szlag trafi... Marnotrastwo, którego nigdy nie dopuściliby się nasi przedkowie...". O to mi chodziło, o podstawowe prawo - prawo wyboru.
Jednak co do "Wypuścić (jeśłi już chcesz i/lub musisz) tak by ryba przeżyła? Czyli bez znaczenia, czy ciepnąć o wodę, czy delikatnie wypuścić? Czy przed wypuszceniem utytłać w piasku, wymiętolić podczas sesji zamiast zrobic to bez ZBĘDNYCH ceregieli?", to ten temat nadaje się na kolejny felieton o niewymiernej miarze naszego człowieczeństwa. Człowieczeństwa, tak dumnie określanego inteligentnym, a określanym przez nasz stosunek do innych istot żywych. I bynajmniej nie chodzi mi o wyznawców buddyzmu :-)
|
| Nadrzędny |
|
|