Produkcja czterech wylęgarni gospodarstwa Ruciane-Nida to 800 do 1000 kg materiału zarybieniowego, z czego ok. 300 kg stanowi± zakupy ZO PZW.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 432
Zalogowani 0
Wszyscy 432
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie blisko¶ć
morza tak wpływa
:hihi ...(493441) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia s±
jacy¶ zużyci, nie to
co K ...(493441) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie
wie co emeryci lubi±
najbardziej (i mog± ...(493441) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(493441) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(493441) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(493441) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(493441) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(493441) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(493441) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(493441) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Proste i aromatyczne zupy rybne (Wynik: 1) przez Jarpo dnia 04-01-2006 o godz. 10:46:50 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Niestety takie mamy czasy, że nigdy nie mamy pewno¶ci, co tak naprawdę jemy. Oprócz chemii niepokoi mnie modyfikacja genetyczna. Chyba już nie ma na rynku kukurydzy i soi, która jest od tego wolna. Najbardziej martwi mnie jednak „uzdatnianie” chleba lub samej m±ki. Czego tam się nie daje! Zgroza!
Co do ¶winek karmionych resztkami z szkolnych stołówek to pozwolę się z Tob± nie zgodzić. Mięso z tych ¶winek na pewno będzie lepsze niż z ferm bazuj±cych tylko na paszach. To co wyrabia się przy produkcji wędlin... Nie nawet nie chce tego wszystkiego wiedzieć. Już samo to (wiedza) może mi bardzo zaszkodzić. Jak mam tylko taka możliwo¶ć to od czasu do czasu kupuje wędliny „swojskie” to znaczy z domowego gospodarczego uboju i takiegoż przerobu. Jednak tylko ze sprawdzonego Ľródła, bo niektóre domowe wyroby tez już s± faszerowane chemi±. Miałem takie sprawdzone miejsce, ale facet wyjechał do pracy w niemieckiej masarni. Bardziej mu się to opłaci.
Jednak z cał± odpowiedzialno¶ci± jeszcze raz mogę zgodzić się z Nikosiem D. że człowiek (jak i każdy żywy organizm) najlepiej przyswaja produkty pochodz±ce z miejsc bliskich jego zamieszkaniu. Powinienem napisać z miejsc bliskich jego urodzeniu, ale wydaje mi się, że po pewnym (trudnym do zdefiniowania) czasie organizm przestawia się na nowe otoczenie nowe produkty. Cóż ewolucja robi swoje. Pewne produkty w pewnych czę¶ciach ¶wiata s± Ľle tolerowane przez tamtejszych mieszkańców. Azjaci (proszę nie uwzględniać tu rosyjskich azjatów) Ľle toleruj± alkohol a Chińczycy podobno nie toleruj± mleka. Je¶li chodzi o rybę ma¶lan± to podobno niektórzy nie mog± jej je¶ć. Podobno notowano przypadki zatruć a niektórzy lekarze radz±, aby spożyć tylko kawałek odczekać dwie godziny i je¶li nic się nie dzieje (nie mamy na ni± „alergii”) możemy ¶miało zje¶ć cał± porcję. Pisałem alergii, ale to umowne okre¶lenie podobno chodzi tu o typowe zatrucie pokarmowe. Ryby te maja jakie¶ toksyny, które niektórym szkodz± a innym nie.
|
| Nadrzędny |
|
|