Boleń dojrzewa płciowo w wieku 4 – 5 lat. Wyciera się przy temp. wody 5 – 7 st. C (kwiecień, maj). Ikrę składa na żwirowym dnie w ilo¶ci 9 – 480 tys. jaj. Inkubacja trwa 10 – 17 dni.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 459
Zalogowani 0
Wszyscy 459
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie blisko¶ć
morza tak wpływa
:hihi ...(498859) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia s±
jacy¶ zużyci, nie to
co K ...(498859) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie
wie co emeryci lubi±
najbardziej (i mog± ...(498859) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(498859) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(498859) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(498859) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(498859) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(498859) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(498859) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(498859) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Zanim weĽmie amur - cz. II (Wynik: 1) przez old_rysiu dnia 08-11-2006 o godz. 13:35:14 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Dodam też w zapytaniu, czy potrzebna jest kukurydza słodka czy pastewna. Te duże ziarna kupowane na tagowiskach, to kukurydza pastewna. Nie mam pojęcia gdzie można kupic kukurydzę surowa słodk±. |
| Nadrzędny |
|
Re: Zanim weĽmie amur - cz. II (Wynik: 1) przez gismo dnia 10-11-2006 o godz. 19:36:02 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.bez-cisnien.neostrada.pl/ | My¶lę, że odpowiedzi pojawiły się już w dalszych czę¶ciach. Cudów nie wymy¶liłem – 24h moczenia i 45 minut gotowania. Wystarczy pastewna. Oprócz dipów, atraktorów (które uważam, s± zbędnym dodatkiem w przypadku amura), można, jak napisałem, próbować gotować j± z pelletem. Można dolewać boostery, sam dolewałem kiedy¶ zwykłych soków zagęszczaj±cych (pomarańcza, malina) – 1 – 2 butelki na kocioł. Można. Ale wszystko to niewiele zmieniło. Uznaję to wszystko za naprawdę zbędny wydatek. Samo ziarno ma wystarczaj±ce wła¶ciwo¶ci, które rybom odpowiadaj±. Wyróżnianie przynęty też jest zbyteczne, bo amury żeruj± „ziarno po ziarnie”. Jednym słowem – po prostu ugotować. |
| Nadrzędny |
|
|