Z badań przeprowadzonych przez Instytut Rybactwa ¦ródl±dowego w Olsztynie wynika, iż dzienny połów wędkarza w Zalewie Zegrzyńskim w 1999 roku wynosił 1,13 kg (o 0,03 kg mniej, niż w kilku jeziorach gospodarstw rybackich). Łowiono przede wszystkim: leszcz - 33,57%, kr±p - 15,89%, sum - 10,45%, sandacz - 8,61%, szczupak - 7,9%.
Natomiast w 2000 roku wynosił 1,30 kg. Łowiono przede wszystkim: leszcz - 30,62%, kr±p 7,24%, sum 5,46%, sandacz 11,78%, szczupak - 18,19%, okoń 12,66%, płoć 5,47%. Rocznie na wędkarza przypada około 44 kg ryb
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 568
Zalogowani 0
Wszyscy 568
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie blisko¶ć
morza tak wpływa
:hihi ...(460915) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia s±
jacy¶ zużyci, nie to
co K ...(460915) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie
wie co emeryci lubi±
najbardziej (i mog± ...(460915) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(460915) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(460915) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(460915) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(460915) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(460915) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(460915) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(460915) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Karp w pomarańczach (Wynik: 1) przez Karpiarz (karpiarz@arcor.de) dnia 15-01-2007 o godz. 11:36:46 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Jurek nie jest to az tak wazne jaka mam byc temperatura w piecu, porostu nastawiam piec na maxa na czas 2-3min, nastepnie wkladam rybe a temperature zmniejszam do okolo 150-180°C i tak pieke go oklolo 40min. Kazdy piec piecze inaczej wiec nalezy kontrolowac i ewentualnie korygowac temperature i czas. Wazne jest zeby piec byl nagrzany, bo wtedy mieso inaczej reagje niz gdybys wlozyl do zimnego i jest lepsze w smaku. |
| Nadrzędny |
|
Re: Karp w pomarańczach (Wynik: 1) przez Czez dnia 15-01-2007 o godz. 14:27:05 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Jurku ja wła¶nie w tym przepisie karpia nie widzę :-) Powyżej napisałem, że wypróbuję, ale nie z karpiem. W owocach jadłem okonie, halibuty, dorsze, mintaje, sandacze i co¶ tam jeszcze. Możesz spokojnie próbować z innymi rybami :-) |
| Nadrzędny |
|
Re: Karp w pomarańczach (Wynik: 1) przez superjurek dnia 18-01-2007 o godz. 11:07:16 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Czez dziękuję za podpowiedĽ.
Karpiarzu dzisiaj miałem opisać jak smakował karp, ale nie smakował w ogóle ponieważ nie można było go kupić.
To kwestia kilku dni. |
| Nadrzędny |
|
|