Warto¶ci± graniczn± tlenu rozpuszczonego w wodzie, poniżej której ryby sn± (w mg/litr) jest dla pstr±ga potokowego 2,2; pstr±ga tęczowego 1,2; leszcza 0,4-0,5; sandacza 0,5-0,8; okonia 0,2 - 0,6, płoci 0,7; szczupaka 0,3- 0,6; karpia 0,2-0,3; lina 0,1-0,2; karasia 0,1.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 581
Zalogowani 1
Wszyscy 582
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Bo na mnie blisko¶ć
morza tak wpływa
:hihi ...(458007) Apr 28, @ 11:30:49
dzas: widocznie emeryci z
mojego otoczenia s±
jacy¶ zużyci, nie to
co K ...(458007) Apr 26, @ 18:57:18
krzysztofCz: Kamil... bo Dż±sik nie
wie co emeryci lubi±
najbardziej (i mog± ...(458007) Apr 26, @ 16:41:35
Tiur:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(458007) Apr 26, @ 00:02:06
dzas:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(458007) Apr 24, @ 21:24:03
mario_z:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(458007) Apr 21, @ 18:55:22
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(458007) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(458007) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(458007) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(458007) Apr 03, @ 10:34:12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść. |
|
|
Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować |
|
Re: Karp w pomarańczach (Wynik: 1) przez old_rysiu dnia 15-01-2007 o godz. 16:47:18 (Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) | Karpirz jest rutynowym kucharzem i czasami zpomina o małych drobiazgach. S± to oczywiste sprwy, ale dla niedo¶wiadczonych i chc±cych się wykazać kucharzy, mog± stać się manewrami tragicznymi. Skoda, że danie pokazywane jest z góry i nie widać warstw. Jest to o tyle ważne, że w przepisie podaje się 2 szklanki wina - czytaj pół litra. Gdyby potraktować to dosłownie, winem zalane byłyby wszystkie warstwy a wtedy to już obojętne czy potrawa dojdzie na piecu czy w piekarniku. Tak czy owak, uzyskaliby¶my karpia gotowanego w winie.
Posypać bułk± tart±? Owszem - należy. Uzyskamy dodatkowy efekt smakowy. Winem jednak należy delikatnie podlać po boku naczynia a nie ¶rodkiem, co mogłoby spowodować spłukanie owej bułeczki. Winem podlewamy tylko tyle, aby zamoczyć pierwsz± przekładkę ( nalewaj±c wino po boku naczynia ).
Dlaczego zatem w przepisie jest aż pół litra wina? To oczywiste. Resztę należy spokojnie wypić dogl±daj±c, aby potrawa się nie spaliła :-) |
| Nadrzędny |
|
|