Czy wiesz, że...
Boleń dojrzewa płciowo w wieku 4 – 5 lat. Wyciera się przy temp. wody 5 – 7 st. C (kwiecień, maj). Ikrę składa na żwirowym dnie w ilości 9 – 480 tys. jaj. Inkubacja trwa 10 – 17 dni.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 4
 Zalogowani 1
 Wszyscy 5

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Najlepsze połączenie to Ruda, która robi... tzn. Ruda z lodem :h ...(97) Nov 21, @ 17:32:41

jjjan: Jeżeli będzie lód, to wszystko będzie z lodem i na lodzie. Znam j ...(97) Nov 21, @ 17:22:17

artur: Ja lód to tylko whisky, a i to w nie za dużej ilości (lód oczywiś ...(97) Nov 20, @ 11:26:13

krzysztofCz: Może to belony się logują... bo znalazły Twój telefon ;question ...(47) Nov 20, @ 08:00:06

Tiur: Dziwne rzeczy się dzieją ...(47) Nov 19, @ 20:43:23

krzysztofCz: :eek 1039 : : : atakują nas obcy :mrgreen :mrgreen :m ...(47) Nov 19, @ 19:30:36

Tiur: Nie mam nic do lodu. W każdej postaci mi odpowiada. Na lodzie się ...(97) Nov 17, @ 19:34:02

jjjan: Ma być lód, a Wam mogę przywieść trochę siana :hihi ...(97) Nov 17, @ 17:25:29

krzysztofCz: I to mi odpowiada, lód to ja wolę... a tam... :wink ...(97) Nov 17, @ 16:43:02

krzysztofCz: a teraz 454 :hihi ...(47) Nov 17, @ 16:40:10


Artykuły komentowali
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...
farti w ''Znowu Ta Szwecja'': Nie mówię nie, dajcie znać wcześniej. Ale z drugiej strony obiecać tak na 10...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': Się zapisujta chłopy na wyjazd 2018 i jedźta z nami! :) Będzie więcej gęb do...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 642
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 556
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 600
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 764
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 652
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 668
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 646
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 676
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 992
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 847
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W44 Wędkarskim okiem - 2006 >> Złote rybki

Poprzednie zdjęcie - Złote rybki - Następne zdjęcie

Przy okazji łowienia linów Marcin złowił dwa piękne karasie. Większy miał 37 cm i 1,02 kg.

Dodany przezpierenick
DodanyAug 15 2006
Obejrzenia872
Opis Przy okazji łowienia linów Marcin złowił dwa piękne karasie. Większy miał 37 cm i 1,02 kg.

Wysłane komentarze

marekwu
(2006-08-15)
Pięknie ubarwione karasie,ładne gratuluję ;)
minkof
(2006-08-15)
Przepiękne złote karachy! Łatwiej o liny niż o takie cudeńka (przynajmniej w moich stronach). Gratuluję ryb i zazdroszczę łowiska!
luk750
(2006-08-15)
Super kolorki - gratulacje!
sandalista
(2006-08-15)
Fantastyczne, w życiu złowiłem tylko trzy karasie złociste, u mnie już tylko japońce :-((
old rysiu
(2006-08-15)
Nasz karaś pospolity. Bardzo już żadko u nas spotykany. To jedyna ryba, którą wypuszczam niezależnie od jej wielkości.
Don Pedro
(2006-08-15)
Oldi, może czas pomyśleć o rozszerzeniu tej zasady, np. o szczupaki ? Po co je zabierać, a na dodatek nieładnie pachną mułem. Perencik, o co to za gatunek tam zwinięty w siatce ? Krąpik ? :)
marcin p
(2006-08-16)
Oldi, nie lubisz karasia w śmietanie?
old rysiu
(2006-08-16)
Don Pedro - oczywiście, jestem za wypuszczaniem szczupaka, tyle, że tego którego ja nie widzę. Wybacz, ale co do zapachu szczupaka, nie będę tutaj nic pisał. Dlaczego? Bo i tak nie wytłumacze Ci różnicy pomiedzy zapachem mułu a zapachem szczupaczym. Marcin_p - oczywiście karaś w śmietanie jest równie smaczny co inna ryba podana w ten sposób. Karasie też nie śmierdzą mułem. Mają słodki charakterystyczny zapach. Jednak te nasze pospolite, z budowy ciała są podobne do leszcza ( płaskie ) i jakby mniej mięsiste. Japończyki zaś są bardziej mięsiste i z kolei jest ich sporo. Nasz pospolity ma zaś inne walory - jest pięknie wybarwiony. Skoro kolor ryby jest tutaj atrakcją dla wędkarza, to niech sobie pływa, szczególnie, że w odróżnieniu od szczupaka, jest go naprawdę bardzo mało. To takie moje osobiste zdanie, moja osobista wola a Wy - róbta co chceta :-)
pierenick
(2006-08-16)
W siatce oprócz karasi są dwa liny i kilka płoteczek, ale najładniejsze i tak były karasie.
Don Pedro
(2006-08-16)
Thx Perencik, to wyjmij liny i też je pokaż. Płotki możesz sobie darować ;)
Piwoniusz
(2006-08-16)
Zapach szczupaka powinni sprzedawac komercyjnie w aerozolu !!!. Don Pedro - do laryngologa ! ;o) Zlowiony szczupak ma piekny zapach, do ktorego teskni sie dlugie zimowe miesiace.
Don Pedro
(2006-08-16)
Piwo_jusz ! :) W takim razie musiałbyś wysłać tam większość wędkarzy z Wielkiej Brytanii i Irlandii. To od nich zaczerpnąłem opinię o zapachu, a raczej smrodzie (jak oni to dosłownie określają) szczupaka, który przypomina smród mułu :) Po chwili zastanowienia podczas tygodniowej degustacji ichniejszych dzikich pstrągów podzieliłem ich zdanie. Ot, taka geneza mej opinii. Pozdro. ;)
Piwoniusz
(2006-08-16)
Don Pedro, gdybym kierowal sie opiniami innych duzych grup spolecznych np. kobiet ... to nie pilbym piwa i robil na drutach a nie jezdzil na ryby. ;-) Poza tym ciesze sie ze szczupaki smierdza tylko w Wielkiej Brytanii i Irlandii. :o)))
Don Pedro
(2006-08-16)
W Polsce też smierdzą Piwo-jusz, ale deficyt szczupaków uśmierza tą niedogodność :)
Piwoniusz
(2006-08-17)
Ależ Don Pierdo, tylko "pieniadze nie smierdza" jak powiedziala Pecunia non Olet. :o)
Przemek
(2006-08-23)
Jak dla mnie to byłoby miło zobaczyć takie karasie w pogawędkowym kalendarzu na 2007 :)

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.26 sekund :: Zapytania do SQL: 24