Czy wiesz, że...
AMUR:
- Rekord Polski - 39,20 kg
- Złoty medal - od 18,00 kg
- Srebrny medal - od 14,00 kg
- Brązowy medal - od 10,00 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 576
 Zalogowani 0
 Wszyscy 576

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: [quote:f2a4672e65="jjj an"]W tym wątku będę podawał wpłacone kwoty ...(18270) Mar 27, @ 16:07:40

lecek: Wielkanoc w Ustroniu. Zapowiedziałem małżonce, że święto, świętem ...(59110) Mar 26, @ 15:02:24

lecek: Pooszło. k ...(18270) Mar 26, @ 14:43:29

krzysztofCz: Za Lucka i Bedmara... poszło k ...(18270) Mar 26, @ 14:00:16

artur: Poszło ...(18270) Mar 26, @ 10:30:05

krzysztofCz: Poszło k ...(18270) Mar 26, @ 07:09:09

jjjan: Nikt się nie kwapi więc jeżeli ktoś chce wpłacić,, to proszę blik ...(18270) Mar 25, @ 20:19:56

mario_z: Dzisiaj spotkanie jajeczkowe nad wodą, oczywiście bez wędki bym n ...(59110) Mar 24, @ 20:50:03

Krzysztof46: nic nie trzeba ,zbierajcie na nastepny rok i tyle w temacie ...(18270) Mar 24, @ 17:30:00

krzysztofCz: To komu mamy wpłacać ;question Ktoś zapłacił, to trzeba Mu się ...(18270) Mar 24, @ 17:27:29


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2103
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 1966
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 1986
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2227
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2056
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2114
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2026
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2065
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2427
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2247
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W44 Wędkarskim okiem - 2006 >> Snook

Poprzednie zdjęcie - Snook - Następne zdjęcie

Tym razem snook. Ryba, na której widok tutejsi smakosze rybiego mięsa dostają ślinotoku oraz w konsekwencji orgazmu kulinarnego podczas spożywania. Ryba bardzo ostrożna i przez to stosunkowo trudna do złowienia. Zestaw na snooka to lekka wędka z cieniutką żyłką, dłuższy przypon z przezroczystej grubszej żyłki i mały ostry haczyk. Przynęta - tylko mała żywa rybka. Ciekawostką jest, że przez długi okres jej walory smakowe nie były dostrzegane z powodu nieumiejętnego sprawiania. Dlatego nazywano ją też ’’soap fish’’, ponieważ przyrządzana ze skórą smakuje jak mydło, dopiero usunięcie skóry, która nadaje mięsu ten mydlany posmak, pozwala w pełni delektować się jej smakiem. Łowienie snooka jest obostrzone wieloma restrykcjami. Ryba, która kwalifikuje się do wzięcia musi mieścić się miedzy 27 a 34 cale. W miejscu gdzie łowię, okres, kiedy można je zatrzymać trwa od września do marca, ale to różni się w zależności od indywidualnych ustaleń poszczególnych hrabstw na Florydzie. Kończę, bo lecę na rybki. Pozdrawiam.

Dodany przezMegalodon
DodanyNov 19 2006
Obejrzenia1907
Opis Tym razem snook. Ryba, na której widok tutejsi smakosze rybiego mięsa dostają ślinotoku oraz w konsekwencji orgazmu kulinarnego podczas spożywania. Ryba bardzo ostrożna i przez to stosunkowo trudna do złowienia. Zestaw na snooka to lekka wędka z cieniutką żyłką, dłuższy przypon z przezroczystej grubszej żyłki i mały ostry haczyk. Przynęta - tylko mała żywa rybka. Ciekawostką jest, że przez długi okres jej walory smakowe nie były dostrzegane z powodu nieumiejętnego sprawiania. Dlatego nazywano ją też ’’soap fish’’, ponieważ przyrządzana ze skórą smakuje jak mydło, dopiero usunięcie skóry, która nadaje mięsu ten mydlany posmak, pozwala w pełni delektować się jej smakiem. Łowienie snooka jest obostrzone wieloma restrykcjami. Ryba, która kwalifikuje się do wzięcia musi mieścić się miedzy 27 a 34 cale. W miejscu gdzie łowię, okres, kiedy można je zatrzymać trwa od września do marca, ale to różni się w zależności od indywidualnych ustaleń poszczególnych hrabstw na Florydzie. Kończę, bo lecę na rybki. Pozdrawiam.

Wysłane komentarze

Piwoniusz
(2006-11-19)
Świetna seria, Megalodon. To by wyjaśniało pianę w morzu ... snooki się "mydlą". ;o)))
bysior
(2006-11-19)
pysk podobny do bolenia :) moze dlatego tez ostrozna ( jak bolen ) ? :) tylko dziwny dla mnie jest ten przypon grubszy od glownej zylki...
Sazan
(2006-11-19)
Niesamowity jesteś, Megalodon! :)
zippo
(2006-11-19)
Bardzo mi się podoba fragment mówiący o dolnej i górnej granicy wymiaru ochronnego.Leć, leć...( pewnie znów złowi jakiś wynalazek:) )
marcino
(2006-11-19)
Pysk ma podobny do sandaczowego :)
Megalodon
(2006-11-20)
Sazan to samo mowila moja byla girlfriend, ale widac nie bylo to elementem cementujacym zwiazek. Komplement jednak doceniam i dziekuje za uznanie. Odnosnie przyponu grubszego od glownej zylki - czesto stosuje ta technike jak chce oszukac rybe taka jak snook . Grubsza dla tego zeby jej nie przegryzl a przezroczysta zeby jej nie zobaczyl.
Piwoniusz
(2006-11-20)
Megalodon, założę się, że mowiła to kiedy płynąłeś trzymając ją na rekach ... te obowiązkowe 150 metrów od brzegu. :o)))
Megalodon
(2006-11-20)
Bylo prawie tak jak mowisz tylko z ta roznica, ze trzymalem ja za noge. Ale i tak nic nie wzielo.
Piwoniusz
(2006-11-20)
Shoot ! ;)))
Sazan
(2006-11-20)
Myśliwi mawiają: - Wyżej bierz, grubszy zwierz! ;)

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.15 sekund :: Zapytania do SQL: 24