Czy wiesz, że...
Samica różanki składa łącznie około 40 jaj. Samica karpia składa około 150 000 – 250 000 ziaren ikry na jeden kilogram wagi swego ciała.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 178
 Zalogowani 0
 Wszyscy 178

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380611) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380611) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380611) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380611) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie biorą : ...(59411) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczność... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380611) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byliśmy w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wiśle. Na miejscu okazał ...(59411) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. Są dwie faktury, każda za rok. N ...(380611) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(164) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: Święta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(164) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2243
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2007
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2131
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2100
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2154
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2069
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2108
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2472
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2290
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W45 Wędkarskim okiem - 2007 >> A dzisiaj siata.

Poprzednie zdjęcie - A dzisiaj siata. - Następne zdjęcie

Niestety wiosna to nie tylko ciepło i zieleń. To również czas, kiedy kłusole zwiększają swoją aktywność kradnąc nam ryby. Na szczęście ta siata była pusta.

Dodany przezZamki
DodanyMar 15 2007
Obejrzenia960
Opis Niestety wiosna to nie tylko ciepło i zieleń. To również czas, kiedy kłusole zwiększają swoją aktywność kradnąc nam ryby. Na szczęście ta siata była pusta.

Wysłane komentarze

wobler129
(2007-03-15)
Zamki musisz kupić traktor, brona i zaorać rzekę. I przy tym wyciągniesz wszystkie sieci
krzysztofCz
(2007-03-15)
Wpadnij kiedyś z kumplami nad Parsętę
milan
(2007-03-15)
O znowu żyłka się poplątała :( Zamki chcesz to możesz wpaść do mnie i z poligonu weźmiesz sobie trochę bombek i rozrzucisz po brzegach tak, że kłusole będą sie bać :)
jacko394
(2007-03-15)
;/
jarekk
(2007-03-15)
Każdy lubi na coś zapolować. Na grzyby, ryby, lwyby ..a Zamki jeździ "na kłusola". Tutaj ja bym zrezygnował z nołkilowania i poprosił Oldika o jakiś fajny przepis ;)
zamker
(2007-03-15)
Przepis jest tylko strasznie "nie życiowy" :))))
old rysiu
(2007-03-17)
Kłania się Old_rysiu. Przepis na kłusola: Kłusol podsmażany na ognisku z dodatkiem czosnku. Jeśli ktoś zainteresowany, chętnie prześlę na priva :-)
Sazan
(2007-03-17)
Oldi, szkoda czosnku. A i oparzyć przy okazji się można tryskającym z kłusola tłuszczem. Prościej i wygodniej przygotować kłusol sauté... I jak to elegancko brzmi! ;)

Oto przepis na kłusola sauté.
Kłusola (najlepiej świeżego, złapanego na gorącym uczynku) wkładamy do jego własnej siatki i przez kilka minut głęboko moczymy w kłusowanej (koniecznie!) wodzie (w przeciwieństwie do przepisu Oldika odpada zatem zbieranie chrustu, wożenie ze sobą gazet na podpałkę, suszenie często zawilgoconych zapałek itp.). To, że przy okazji kłusol cały może obleźć pijawkami doda mu tylko smaczku. Kiedy jeszcze się rusza, wyciągamy siatkę z wody i całość wieszamy w pełnym słońcu na grubej gałęzi. Po 24 godzinach siatkę rozcinamy na drobne kawałki tak by jej zawartość się uwolniła i ledwie zipiąc, "doszła" do siebie. Kłusol saut­­é gotowy...

Zdarzają się przypadki kiedy kłusol (już sauté!) ponownie zostaje przyłapany na kłusowaniu. Winić za to należy jednak kucharza z małym doświadczeniem, co się zdarza, gdy zbyt krótko moczy się go w wodzie lub gdy moczenie jest zbyt płytkie. Powtórzenie całej kuchennej procedury z wydłużonym czasem przynosi spodziewane efekty raz na zawsze.

Na koniec - ciekawostka (nieco historyczna). W niedalekiej Rosji możemy spodziewać się pewnej odmiany tego samego dania, jednak pod innymi nazwami. Kłusol sauté nosi tam nazwę kłusol a la Rasputin lub kłusol a la Jusupow. Jedyna różnica to ta, że wcześniej postrzelonego i wykrwawionego kłusola moczy się w przeręblu i to bez wcześniejszego wkładania do siatki. Zaletą jest to, że kłusola "a la Rasputin" zawsze przygotowuje się tylko jeden raz. Co kraj to obyczaj. Zainteresowanych tym przepisem i jego szczegółami odsyłam do odpowiednich przekazów historycznych szeroko opisanych w internetowej sieci. Polecam tę lekturę...
zamker
(2007-03-18)
Podoba mi sie przepis "kłusol a la Rasputin". Z tym ,że zamiast postrzelenia zastosował bym nakłucia dzidą Dzidka.
Sazan
(2007-03-18)
Dzida Dzidka ma swoje zalety. Wróżę jej wielką antykłusolową karierę.

Dzido Dzidka, kłuj kłusola,
taka nas, wędkarzy, wola.
yari
(2007-03-18)
A ja to nawet lubię kłusoli. ;) Fakt, że trochę za długo sie gotują. :):):)

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.18 sekund :: Zapytania do SQL: 24