Miejsce rozrodu węgorzy (Morze Sargassowe) zostało zlokalizowane dopiero w 1923 roku przez Duńczyka Johannesa Schmidta. Ciekawostką jest, iż węgorze dobierają sobie partnerów z tych samych regionów, z których pochodzą.
Stwierdzono ponadto różnice w kodzie DNA w zależności od regionu. Do zarybień w Polsce używa się narybku węgorza zakupionego w Europie Zachodniej, który różni się od bałtyckiego.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 325
Zalogowani 0
Wszyscy 325
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
krzysztofCz: [quote:f2a4672e65="jjj
an"]W tym wątku będę
podawał wpłacone kwoty ...(18253) Mar 27, @ 16:07:40
lecek: Wielkanoc w Ustroniu.
Zapowiedziałem
małżonce, że święto,
świętem ...(59108) Mar 26, @ 15:02:24
lecek: Pooszło. k ...(18253) Mar 26, @ 14:43:29
krzysztofCz: Za Lucka i Bedmara...
poszło k ...(18253) Mar 26, @ 14:00:16
artur: Poszło ...(18253) Mar 26, @ 10:30:05
krzysztofCz: Poszło k ...(18253) Mar 26, @ 07:09:09
jjjan: Nikt się nie kwapi
więc jeżeli ktoś chce
wpłacić,, to proszę
blik ...(18253) Mar 25, @ 20:19:56
mario_z: Dzisiaj spotkanie
jajeczkowe nad wodą,
oczywiście bez wędki
bym n ...(59108) Mar 24, @ 20:50:03
Krzysztof46: nic nie trzeba
,zbierajcie na
nastepny rok i tyle w
temacie ...(18253) Mar 24, @ 17:30:00
krzysztofCz: To komu mamy wpłacać
;question Ktoś
zapłacił, to trzeba Mu
się ...(18253) Mar 24, @ 17:27:29
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
[< Strona główna galerii | Wylij zdjęcie >] 11568 Zdjęcia - Wiślane okonie :) -
|
Opis | No i oczywiście są bardzo smaczne,więc od czasu,do czasu mimo męki w skrobaniu, coś na kolację zabiorę :) |
|
Wysłane komentarze old rysiu (2009-08-05) | I bardzo dobrze! Tak, okonie są bardzo smaczne. Kto o tym nie wie? | | | farti (2009-08-05) | Dlatego ja przestałem skrobać siara. Zabieram czasem po szt. na twarz w rodzinie. Ale smażę bez skrobania i wywalam skórę.
pozdrówka | | | Andrzej228 (2009-08-05) | Też lubię okonka :). Gratki. | | | Maksym (2009-08-06) | Fajnych pasiaków można na Wiśle połowić. Gratulacje.:)
A propos okoni, to podobno jest sposób na ich filetowanie tak aby uzyskać paski mięsa podobne do paluszków rybnych. Ta technika jest mi jednak mało znana. | | | grubyzwierz (2009-08-06) | Oldi zapodaj przepis na okonia ! :) | | | old rysiu (2009-08-07) | Grubyzwierzu - najpierw musę mieć te okonie :-) | | | Lesitr (2009-08-08) | Eeeee tam okonie! Nie ma jak to boleń obtoczony w jajku i bułce tartej a poźniej usmażony na oliwce... | | |
Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować! |
|
|
Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules © 2001 Copyright MarsIsHere.net |