Czy wiesz, że...
Polski sektor rybołówstwa stanowi 0,07% PKB, jednakże ma ogromny wpływ na życie społeczno-gospodarcze 3 nadmorskich województw. Udział produktów rybnych w eksporcie stanowi 10% całego eksportu żywności.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 204
 Zalogowani 0
 Wszyscy 204

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: [quote:f2a4672e65="jjj an"]W tym wątku będę podawał wpłacone kwoty ...(18208) Mar 27, @ 16:07:40

lecek: Wielkanoc w Ustroniu. Zapowiedziałem małżonce, że święto, świętem ...(59100) Mar 26, @ 15:02:24

lecek: Pooszło. k ...(18208) Mar 26, @ 14:43:29

krzysztofCz: Za Lucka i Bedmara... poszło k ...(18208) Mar 26, @ 14:00:16

artur: Poszło ...(18208) Mar 26, @ 10:30:05

krzysztofCz: Poszło k ...(18208) Mar 26, @ 07:09:09

jjjan: Nikt się nie kwapi więc jeżeli ktoś chce wpłacić,, to proszę blik ...(18208) Mar 25, @ 20:19:56

mario_z: Dzisiaj spotkanie jajeczkowe nad wodą, oczywiście bez wędki bym n ...(59100) Mar 24, @ 20:50:03

Krzysztof46: nic nie trzeba ,zbierajcie na nastepny rok i tyle w temacie ...(18208) Mar 24, @ 17:30:00

krzysztofCz: To komu mamy wpłacać ;question Ktoś zapłacił, to trzeba Mu się ...(18208) Mar 24, @ 17:27:29


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2099
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 1963
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 1984
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2223
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2054
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2110
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2023
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2061
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2424
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2245
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W43 Wędkarskim okiem - 2005 >> C@R

Poprzednie zdjęcie - C@R - Następne zdjęcie

The fish you release maybe a gift to another , as it my have been a gift to you :-)

Dodany przezHromehunter
DodanyNov 07 2005
Obejrzenia705
Opis The fish you release maybe a gift to another , as it my have been a gift to you :-)

Wysłane komentarze

Piwoniusz
(2005-11-07)
Bardzo to szlachetne z Twojej strony ze wypuszczasz rybki. Osobiscie mam odmienne podejscie do wedkarstwa. Zawsze lubilem przyniesc jakas zdobycz do domu, sprawic ja i nacieszyc podniebienie swoje i znajomych. Jakos kupne nigdy mi nie smakowaly. Poza tym musze przyznac ze mam wrecz niechec do facetow na lodziach oceanicznych plywajacych po malych jeziorkach i kaleczacych ryby dla zabicia czasu czy jak to nazywaja dla "sportu". Istnieje wiele form rekreacji nie zwiazanych z kaleczeniem czy zabijaniem. Ja niestety czuje sie jak prymitywny lowca - zabijam dla zaspokojenia mojego apetytu. Czesto wypuszczam ryby jesli ocenie ze mam dosc na kolacje, albo zaczynam sie wtedy opalac. Znam argument ze dla zaspokojenia glodu moge pojsc do sklepu i kupic rybe. No coz, lowie ryby od szczeniaka i znam roznice miedzy kupna a swiezo zlowiona. Musze przyznac ze wedkarstwo jako "sport" dostarcza wielu emocji, dlatego rozgrzeszam "sportowcow" a zarazem nie czuje sie winny z powodu spozywania moich zdobyczy.
hromehunter
(2005-11-08)
Piwoniusz to bardzo fajnie , ja zanim cos wezme to sie zastanawiam co wole " jesc je , czy je lowic " i zawsze mi wychodzi to drugie , nawet jak mnie zonka poprosi o rybke to jest wszystko OK do czasu jak ryba nie jest na brzegu , odhacze je , popatrze jakie piekne ma kolorki i tak sobie dumam : dzis wezme i zezre , a jutro przyjade i zlapie wlasnie o ta jedna mniej - nie ! , wole ja jutro znowu " pomeczyc " , klikam fotke , wracam do domu , zonka schabowego , ja stawiam przed talerzem fotke tej ryby i ........... schabowy smakuje jak teczak - sprobuj ;-) . Zabieram tylko to co nie daje szansy na przezycie . Ten temat byl juz walkowany na PW setki razy , nie mam ochote zaczynac nowej burzy , ale Tobie polecam nasze archiwum , naprawde warto poczytac :-)
Piwoniusz
(2005-11-09)
hromehunter, skoro ten temat byl walkowany na PW setki razy to pogadajmy o schabowych co smakuja jak ryba. Mam kolege w pracy co twierdzi ze wszystko smakuje jak "chicken" ale to Chinczyk i brzydzi sie tatara. Ja zycze sobie zeby bigos zawsze smakowal jak bigos a karp jak w galarecie :o)
Sazan
(2005-11-09)
Chłopaki... A naleśniki z serem, nie łaska? ;)
W ostatni piątek byłem w jakiejś włoskiej knajpie na krakowskim Kazimierzu. Jadłem tam m.in. pierożki (ravioli) ze szpinakiem i szałwią. Były przepyszne! Utkwiły mi bardziej w pamięci niż późniejsza cudowna, grillowana cielęcina z kością... ;)
Kto jeszcze lubi szpinak?
PS. Z góry dementuję domysły, że gardzę schabowym z kapustą! :)
dzasowa
(2005-11-10)
rodzinka Dżąsów szpinak uwielbia :)
zamker
(2005-11-10)
Zamkerostwo ma w diecie rowniez brokuły i kalafiora w zasmażce.:-)
Sazan
(2005-11-11)
Kalafior w zasmażce? Ciekawostka... U mnie, od zawsze, tylko z tartą bułeczką na masełku...
zamker
(2005-11-11)
A tarta bułeczka na masełku podsmażona to nie zasmażka ?? Zresztą jak zwal tak zwał ważne że to smaczne jest :-)
Sazan
(2005-11-11)
Dla mnie - nie. ;) Zasmażka to "zagęszczacz" do zup i sosów:
1* rumienione na patelni - mąka i tłuszcz + później woda,
2* rumieniona na patelni mąka bez tłuszczu (czyli na "sucho") + później woda.
Na pewno składnikiem tartej bułki jest mąka, więc tarta bułka podsmażona na maśle tym samym może być jednocześnie znakomitym "zagęszczaczem". Ale czy zasmażką? Wot, zagwozdka! ;)
old rysiu
(2005-11-12)
Trzeba pamiętać, że Zamker pochodzi z Mazur. Tam nazewnictwo może być nieco inne. Z pewnością chodziło nie o zasmażkę a właśnie - bułkę tartą na masełku .... Tak tylko sobie myślę, czy prawdziwa zasmażka nie byłaby strzałem w dziesiatkę dla kalafiora i brokuła. Trochę zasmaczkę dosmaczyć w ciekawy sposób, może podkolorować ( buraczek czerwony, papryka słodka, koncentrat pomidorowy ...) i byłoby bardzo ciekawe danie. Wracając do ryb w USA. Zawsze myślałem, że to tylko w naszych sklepach ryba nie jest smaczna ( porównanie do złowionej ). Tymczasem mam pierwszy głos, który podziela opinie złego smaku w sklepach ( nawet USA ). Zaczynam więc dochodzić do wniosku, że HH nie jest smakoszem ryb i dlatego woli rybę wypuścić. :-)

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.18 sekund :: Zapytania do SQL: 24