Czy wiesz, że...
LESZCZ:
- Rekord Polski - 6,95 kg
- Złoty medal - od 4,00 kg
- Srebrny medal - od 3,00 kg
- Brązowy medal - od 2,50 kg

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 144
 Zalogowani 0
 Wszyscy 144

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(380610) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(380610) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(380610) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(380610) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie biorą : ...(59411) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczność... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(380610) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byliśmy w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wiśle. Na miejscu okazał ...(59411) Apr 02, @ 19:02:39

jjjan: Wpłaciłem za następne dwa lata. Są dwie faktury, każda za rok. N ...(380610) Apr 02, @ 17:57:24

jjjan: Wszystkim wszystkiego dobrego ...(164) Mar 30, @ 08:46:37

krzysztofCz: Święta już za pasem więc... Wszystkim życzę zdrowych, wesołych, R ...(164) Mar 29, @ 17:25:48


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2242
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2007
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2131
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2270
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2100
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2154
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2067
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2108
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2472
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2290
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W41 Wędkarskim okiem - 2003 >> Karp 2002

Poprzednie zdjęcie - Karp 2002 - Następne zdjęcie

Odnośnie śpiochów w oczach, które wcześniej dostrzegł Sazan i Old_Rysiu. Tak właśnie wyglądają oczy po zasiadce na karpia. Z miejsca zastrzegam, że to co widać nie jest spowodowane nadmiarem spożycia miodu, francuskiego piwa, Jägermeistera itp. (skądinąd smacznych) płynów. Wprawdzie karpik niewielki 5kg, lecz zawsze wynagradza trudy  zasiadki. Złowiony jak widać na fotografii o... jakiej porze doby??? Dla ułatwienia dodam, że...  na kukurydzę :))))

Dodany przezPMD
DodanyMar 22 2003
Obejrzenia465
Opis Odnośnie śpiochów w oczach, które wcześniej dostrzegł Sazan i Old_Rysiu. Tak właśnie wyglądają oczy po zasiadce na karpia. Z miejsca zastrzegam, że to co widać nie jest spowodowane nadmiarem spożycia miodu, francuskiego piwa, Jägermeistera itp. (skądinąd smacznych) płynów. Wprawdzie karpik niewielki 5kg, lecz zawsze wynagradza trudy zasiadki. Złowiony jak widać na fotografii o... jakiej porze doby??? Dla ułatwienia dodam, że... na kukurydzę :))))

Wysłane komentarze

Sazan
(2003-03-22)
Skoro śpiochy w oczach to pewnie ta wczesna pora doby :) To po pierwsze. Słońce, w przeciwieństwie do jeziora nie chyli się ku zachodowi, to drugi przyczynek do wysnucia tego samego wniosku :) Jasne, że kukurydza ułatwia rozwiązanie, jest właściwie podpowiedzią stąd rozwiązanie jest jedno - poranek :)))
Zgadzam się z tym, że ani miód, ani francuskie piwo ani Jägermeister nie są płynami do zakąszania karpiem :) Karp to tłusta ryba i z braku białego wina może być nawet białą wódką traktowany :) Poza tym 5 kg karp nie jest taki mały i na przekąskę nadaje się w sam raz :)
jarekk
(2003-03-22)
Karp też ma śpiochy w oczach. Wyrwałeś go prosto z wyrka, albo wracał z baletów. Patrząc na jego minę, stawiam na to drugie :)
karpiarz
(2003-03-23)
Ladny - gratuluje.
PMD
(2003-03-23)
Rzeczywiście karp jest nieco zaskoczony, skąd wracał nie wiem ale brał zdecydowanie. Sazanie Ten rozmiar karpia doskonale nadaje się do pieczenia w całości, z nadzieniem z pieczarek.Zaletą dania z karpia tej wielkości jest absolutny brak ości. Tą wyrafinowaną :))) zagadę rozwiązałeś doskonale (nie potrzebnie wspominałem o kukurydzy :))) branie miało miejsce wczesnym świtem.
Sazan
(2003-03-23)
Tak, głównie dzięki kukurydzy odgadłem! :)
Zaletę braku ości w dużym karpiu potrafię docenić już od dawna, pod warunkiem, że karp jest z "dzikiej" wody. Niestety, ciągle narażam się tym, nokillowcom :) Co do karpia faszerowanego pieczarkami - jeszcze nie miałem okazji poznania tej przyjemności w gębie, mimo, że już dawno namawiali do tego Starsi Panowie Dwaj w swej piosence... Mam zapewne żałować? :)
old rysiu
(2003-03-24)
Ej panowie - juz nie napisze, że kolor, że ostrość, ale HORYZONT !!! PMD - popraw się .
Sazan
(2003-03-24)
Tu, Oldi, to akurat nie jest takie łatwe :) Domyślasz się dlaczego?
old rysiu
(2003-03-24)
Sazanku - niestety się domyslam, sam przechodziłem przez to. ;-))
PMD
(2003-03-24)
???
Sazan
(2003-03-24)
Odrę też sam przechodziłeś? :)))
PMD
(2003-03-25)
Sazanie odnośnie żalu za nadziewanym pieczarkami karpiem - jeszcze nic straconego, wystarczy złapać jednego karpia, pieczarki sprzedają wszędzie, ale oczywiście można nazbierać dziko żyjące :), przepis podeślę ja :)
Sazan
(2003-03-25)
O! Wielkie dzięki! Bardzo proszę! W moim sadzie już od czerwca rosną pieczarki polne a obok, w stawku, karp też się znajdzie... :)
Buli
(2003-03-30)
To był trudny sezon ale jaka satysfakcja. Piątka to dużo czy też mało? Ale zawsze coś.

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.19 sekund :: Zapytania do SQL: 24