Czy wiesz, że...
W klimacie europejskim samce karpia osiągają dojrzałość w wieku 3 lat, samice 4 – 5 lat. Karp przystępuje do tarła, gdy temperatura wody osiąga 18 – 20°C. Następuje jednocześnie składanie do wody ikry (jaj) przez samice i mleczu (plemników) przez samce. Zapłodnione jaja przyklejają się do pędów i liści roślin podwodnych. Najbardziej odpowiednia dla rozwoju zarodkowego jest temperatura wody od 16 do 24°C. Rozwój wówczas trwa 3 – 5 dni. W niskiej temperaturze wody (10°C) okres rozwoju zarodkowego wydłuża się do 264 godzin.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 556
 Zalogowani 0
 Wszyscy 556

Jesteœ anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj

Jesteœ stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
krzysztofCz: Bo na mnie bliskość morza tak wpływa :hihi ...(500649) Apr 28, @ 11:30:49

dzas: widocznie emeryci z mojego otoczenia są jacyś zużyci, nie to co K ...(500649) Apr 26, @ 18:57:18

krzysztofCz: Kamil... bo Dżąsik nie wie co emeryci lubią najbardziej (i mogą ...(500649) Apr 26, @ 16:41:35

Tiur: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(500649) Apr 26, @ 00:02:06

dzas: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(500649) Apr 24, @ 21:24:03

mario_z: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(500649) Apr 21, @ 18:55:22

krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(500649) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(500649) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(500649) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(500649) Apr 03, @ 10:34:12


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na nową relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłynąć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależą od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': Świetna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta są...

Rozmaitości
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» Ośrodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2273
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2051
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2167
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2300
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2131
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2188
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2095
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2142
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2501
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2327
Ocena: 5.00 Ocen: 3


[< Strona główna galerii | Wyœlij zdjęcie >]
11568 Zdjęcia

Strona główna galerii >> I Galeria — Wędkarskim okiem >> W44 Wędkarskim okiem - 2006 >> Karpik

Poprzednie zdjęcie - Karpik - Następne zdjęcie

Pierwszy tego roku. Mam nadzieję, że nie ostatni. :) Rzeka Wisła, 13,5 kilo i 84 cm. Wziął na ziemniaczka. Pozdrawiam wwszystkich.

Dodany przezKaki4
DodanyMay 28 2006
Obejrzenia852
Opis Pierwszy tego roku. Mam nadzieję, że nie ostatni. :) Rzeka Wisła, 13,5 kilo i 84 cm. Wziął na ziemniaczka. Pozdrawiam wwszystkich.

Wysłane komentarze

Jacek dsw
(2006-05-28)
Moje gratulacje :)
old rysiu
(2006-05-28)
Gratuluję - Twój trochę cięższy, ale tej samej miary. Mam nadzieję, że zgłosisz go do pogawędkowego rankingu '' Łowca okazów". :-)
dam
(2006-05-28)
A wy te karpie zabieracie? Po co wam takie stare ryby??
karpiarz
(2006-05-29)
Piekny - gratuluje. Mysle ze to najwspanialsze karpie - te dzikie z rzek - super.
orzech
(2006-05-29)
Zajefajny:) I z Wisły.Jaki odcinek? Ciekawe na jaki zestaw holowany i ile czasu walczył?
old rysiu
(2006-05-29)
Drogo przyjacielu '' dam''. Czy ktoś duże ryby zabiera, czy wypuszcza, jest jego prywatną sprawą. Zapewniam Cię, że osoba, która lubi ryby jeść i decyduje się na zabranie było nie było nie tak dużej ryby, z pewnością nie wywali jej do śmietnika. Miałem po raz drugi okazję spróbować tak dużego karpia. Pierwszy ze stawu prywatnego, latem i przygotowany na grilu - wyborny, o czym przekonali się wszyscy biesiadnicy. Teraz mój wiosenny, ze stawu dzikiego. Zero tłuszczu, wspaniałe czerwone mięso jak wołowe, smak również bardzo dobry. Śmiem twierdzić, że jest smaczniejszy od karpi handlowych ( 1- 2 kg ) kupowanych w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Nie próbowałem nigdy karpia tak dużego w okresie późno jesiennym, który to powinien mieć nagromnadzonego sporo tłuszczu. Zapewniam Cię jedynie, że duże ryby, to nie stare kury, które nadają się tylko na zupę. Nie mam zamiaru namawiać Cię do próbowania. Będzie lepiej jak ryby takie wypuścisz w myśl zasady '' no-kill ''.
kaki4
(2006-05-29)
Zestaw banalnie prosty :żyłka 33 bez przyponu ,hak nr 2 dowiązany do żyłki głównej ,ciężarek 30 gr. Odległość cieżarka od przyponu jak widać około 1 metr.A walczyłem z nim ponad dwie godziny :).pozdro
Piwoniusz
(2006-05-29)
2-godzinna walka to 15 rund chyba ). Zloty medal dla zwyciezcy. Karp jako pokonany zasluguje na srebrny ;>)
old rysiu
(2006-05-30)
Kaki - ponad dwie godziny? Na zestawie z żyłką 0.33 ? Jaka to była wytrzymałość tej żyłki? Mój był holowany około 40 minut na plecionce o wytrzymałości około 8 kg. Na dodatek pośród zawad, ciagle sterowany siłowo. Patrząc na wodę na Twojej focie, nie widzę groźnego miejsca.
bullet44
(2006-05-30)
Hmm, jak dobrze poznaje ten pejzaż za plecami Kakiego to "lądowisko".A ziemniaczane milusińskie cyprinusy biorą co najmniej 500m w lewo na fotce. Przedzieranie się i bieganina przez krzaki i pokrzywy jest przednia, uwierz mi,zdążył byś się spocić pomimo świetnej 8 kg plecionki. Siłówka w szybkim wiślanym nurcie i przy ogromnych zatopionych kamieniach przy brzegu skończyła by sie tylko w jeden sposób :brakiem takowej fotki w Galerii :-) Ale o szczegółach to już sam łowca niech naskrobie, któremu serdecznie gratuluję takiego otwarcia sezonu!
torque
(2006-05-30)
Zazdroszczę takiej walki. Dwunastokilogramowy karp w Wiślanym nurcie !. Kaki, gratulacje :)
smerw4
(2006-06-03)
gatulacje niezły tłuścioszek :))
sitek
(2006-07-03)
13,5 kg Karpia z Wisły może się równać nawet 25kg Karpiowi z jeziora. Wiślana ryba jest bardzo silna. Niektórzy z 3kg mieli ciężkie przeprawy.

Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować!


Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules
© 2001 Copyright MarsIsHere.net

Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu są utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własności intelektualnej i twórczej bez zgody właścicieli praw autorskich są zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe są własnością ich prawowitych właścicieli, zaś ich użycie dozwolone jest wyłącznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.14 sekund :: Zapytania do SQL: 24