Miejsce rozrodu węgorzy (Morze Sargassowe) zostało zlokalizowane dopiero w 1923 roku przez Duńczyka Johannesa Schmidta. Ciekawostk± jest, iż węgorze dobieraj± sobie partnerów z tych samych regionów, z których pochodz±.
Stwierdzono ponadto różnice w kodzie DNA w zależno¶ci od regionu. Do zarybień w Polsce używa się narybku węgorza zakupionego w Europie Zachodniej, który różni się od bałtyckiego.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 470
Zalogowani 0
Wszyscy 470
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
|
|
|
|
krzysztofCz: Podoba mi się Twój
plan w punkcie (3)
:hihi ...(380628) Apr 04, @ 12:47:07
lecek:
Na emeryturu mam
czteropunktowy plan.
1. Podróże,
2. Wedkar ...(380628) Apr 03, @ 19:46:58
krzysztofCz: Tylko nie miej
złudzeń, że na
emeryturze będziesz
miał więcej cza ...(380628) Apr 03, @ 15:57:03
lecek: Jeszcze (jak dla mnie)
to trochę mało czasu
Mój
pracodawca wyz ...(380628) Apr 03, @ 10:34:12
krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U
mnie na morzu albo
wieje... albo nie
bior± : ...(59428) Apr 03, @ 09:01:48
krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć...
mam nadzieję, że
dożyjemy do następnej
zbi ...(380628) Apr 03, @ 08:58:12
lecek: Byli¶my w Ustroniu.
Dwa dni wędkowania w
Wi¶le. Na miejscu
okazał ...(59428) Apr 02, @ 19:02:39
jjjan: Wpłaciłem za następne
dwa lata.
S± dwie faktury, każda
za rok. N ...(380628) Apr 02, @ 17:57:24
jjjan: Wszystkim wszystkiego
dobrego ...(167) Mar 30, @ 08:46:37
krzysztofCz: ¦więta już za pasem
więc... Wszystkim
życzę zdrowych,
wesołych, R ...(167) Mar 29, @ 17:25:48
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
[< Strona główna galerii | Wyślij zdjęcie >] 11568 Zdjęcia - Mundek -
|
Opis | Mundek z niejednego pieca chleb jadł i niejednego ''łosia'' złowił, a teraz i w Wieprzy co¶ wydłubał. |
|
Wysłane komentarze Sazan (2008-02-04) | Mam smaczek na tatara z łososia. Może być i troć... ;) | | | halbin (2008-02-04) | Mi najbardziej smakuje z dorsza ! | | | julek (2008-02-04) | Z dorsza? Nie jadłem. Muszę spróbować! | | | Sazan (2008-02-04) | Jadłem. To nie to! ;) | | | karpiarz (2008-02-07) | Tatar z dorsza?Czy to ten sam przepis jak z lososia?Dorsz ma biale mieso - dziwnie to musi wygladac. | | | Sazan (2008-02-08) | Nie rzecz w tym, że białe. Białe można zafarbować. :) Rzecz w tym, że suche. Litry oliwki nie pomog±! Mięso salmonów samo w sobie jest tłuste i dlatego smaczne. Cebulka, odrobina oliwki, żółtko, sól, pieprz i kilka kropel soku z cytryny czyni± cuda! Mięso najlepiej kroić w poprzek włókien, drobno, ostrym nożem (mielenie surowo wzbronione!). Pokarm, po którym jeste¶ jak młody bóg! ;) | | |
Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować! |
|
|
Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules © 2001 Copyright MarsIsHere.net |