Samce żaby moczarowej, wiosną, w okresie godowym przybierają na kilka dni błękitny kolor.
|
ZAREJESTROWANI
Ostatni Tobiasz
Dzisiaj 0
Wczoraj 0
Wszyscy 4520
UŻYTKOWNICY
Goscie 459
Zalogowani 0
Wszyscy 459
Jeste anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikajšc tutaj Jeste stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj aby zalogować się!
|
 |
 |
 |
 |
artur: Cholercia, próbuje 2
fotki wrzucić i ni
chusteczki ...(4774) Jun 28, @ 23:48:37
krzysztofCz: Kamil gratulacje i...
dalej do przodu k
Mariusz mam podobnie ...(4774) Jun 27, @ 07:59:14
lecek: Powróciło się
szczęśliwie. Piszę to
specjalnie, ponieważ
miałem j ...(4774) Jun 24, @ 13:27:51
mario_z: a ja sobie siedzę i
nudzę się :mrgreen
:hihi
...(4774) Jun 22, @ 11:29:03
Tiur: Eliminacje do GPP na
Sanie zostały odwołane
ze względów pogodowyc ...(4774) Jun 18, @ 05:28:42
mario_z: W piątek bardzo krótko
na wodzie ze spinem,
tylko półtorej godzin ...(4774) Jun 15, @ 16:58:29
lecek: W sensie
"niepowracania" na
wyspę miałem na myśli
normalnych tury ...(4774) Jun 12, @ 13:50:51
krzysztofCz:
:hihi :hihi :hihi
Lecku... to jak będzie
;question :h ...(4774) Jun 12, @ 10:46:38
lecek: Na Islandię poleciałem
na zaproszenie mojego
kolegi. Z ciekawszyc ...(4774) Jun 11, @ 18:57:00
christoferek: Planowałęm wyjazd na
belony w tym roku,
niestety nic nie
wyszło z ...(4774) Jun 05, @ 07:37:37
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|  |
[< Strona główna galerii | Wylij zdjęcie >] 11568 Zdjęcia - Paupiettes II - 

|
Opis | Mnie udało się zjeść (spora kolejka się zrobiła) w takiej postaci. Sos śmietanowo-cytrynowy przyprawiony ziołami prowansalskimi i pieprzem cayenne, oraz tuszką papryki konserwowej.
Bardzo szybkie i dobre danie. :-)
Dostałem również reprymendę do komentarza z poprzedniego zdjęcia.
Oczywiście ''noix St Jaques'' zawinięte są w filet ze świeżego łososia a owoc avocado dodaje się do zielonej sałaty.
|
|
Wysłane komentarze Milan (2008-04-13) | Rober, proszę natychmiast zapakować całe danie w paczuszkę i wysłać do mnie, tylko szybko żeby doszło jeszcze ciepłe:) Smakowe:) | | | Robert (2008-04-13) | sie robi Milanie ;-)) | | | Gabkor (2008-04-14) | Daj Robercie przepis :) na to danie i na poprzednie również moje kubki smakowe już dziekują | | | rom71 (2008-04-18) | Wygląda smakowicie to danie.Pozdrawiam. | | | old rysiu (2008-04-19) | Zjadłbym z ziemniaczkami a na dodatek młodymi z koperkiem zielonym ( tez młodym ).
Mogę sobie wyobrazić ten smak :-) | | | old rysiu (2008-04-19) | Na poprzednim zdjęciu napisałeś:
'' zrazy z łososia zawijane w noix St Jaques ''. Łososiowy zraz - mielone mięsko łososia z dodatkami ( np cebulka, jajko, ... ). Co to takiego : noix St Jaques? Na zdjęciu wyglada jak plaster wędzonego łososia.
| | | Robert (2008-04-19) | Rysiu, Noix de St Jaques to taki małż. Bardzo często, jeśli nie najczęściej znaleźć go można w oczyszczonej, zamkniętej, sporej muszli, jej kształt jest łatwo rozpoznawalny. Wystarczy przejechać obok stacji paliw Shell :-)), która w swoim logo posiada właśnie taką muszelkę.
Właśnie wprowadziłem wcześniej sporo zamieszania z tym "zrazem".
Bo nie łosoś jest nadzieniem tylko małż (zmielony) zawinięty w łososiowe filety :-).
| | |
Chcesz skomentować? Najpierw musisz się zarejestrować! |
|
|
Powered by: My_eGallery 2.7.9 AddOn Modules © 2001 Copyright MarsIsHere.net |