Czy wiesz, że...
Sandacz dojrzewa płciowo w wieku 2 – 3 lat. Samiec dojrzewa przeciętnie o rok wcze¶niej od samic. Tarło przypada na okres kwiecień – maj, gdy temp. wody osi±ga 12 st. C.

Konto/logowanie
Members List ZAREJESTROWANI
 Ostatni Tobiasz
 Dzisiaj 0
 Wczoraj 0
 Wszyscy 4520

 UŻYTKOWNICY
 Goscie 583
 Zalogowani 0
 Wszyscy 583

Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz się zarejestrować za darmo klikając tutaj

Jesteś stałym użytkownikiem Pogawędek Wędkarskich - kliknij tutaj
aby zalogować się!

Na forum napisali
Tiur: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(435831) Apr 26, @ 00:02:06

dzas: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(435831) Apr 24, @ 21:24:03

mario_z: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(435831) Apr 21, @ 18:55:22

krzysztofCz: Podoba mi się Twój plan w punkcie (3) :hihi ...(435831) Apr 04, @ 12:47:07

lecek: Na emeryturu mam czteropunktowy plan. 1. Podróże, 2. Wedkar ...(435831) Apr 03, @ 19:46:58

krzysztofCz: Tylko nie miej złudzeń, że na emeryturze będziesz miał więcej cza ...(435831) Apr 03, @ 15:57:03

lecek: Jeszcze (jak dla mnie) to trochę mało czasu Mój pracodawca wyz ...(435831) Apr 03, @ 10:34:12

krzysztofCz: Gratulacje Lecku. U mnie na morzu albo wieje... albo nie bior± : ...(59445) Apr 03, @ 09:01:48

krzysztofCz: To prawie wieczno¶ć... mam nadzieję, że dożyjemy do następnej zbi ...(435831) Apr 03, @ 08:58:12

lecek: Byli¶my w Ustroniu. Dwa dni wędkowania w Wi¶le. Na miejscu okazał ...(59445) Apr 02, @ 19:02:39


Artykuły komentowali
Krzysztof46 w ''Znowu Ta Szwecja'': Szkoda panowie ze sié nie oglaszacie .Chétnie dokoptowalbym do fajnej ekipy ...
Karpiarz w ''Usuwanie usterek w wagglerach i sliderach Dino.'': Ot fachura jestes Jotes. Pozdrawiam i dzieki za cenne wskazowki.
grubyzwierz w ''Znowu Ta Szwecja'': hmhmh... Mówisz Jacek, że Szwecja.. ? Kto wie, kto wie... :)
krzysztofCz w ''Znowu Ta Szwecja'': Janku czekamy na now± relację :-)
old_rysiu w ''Znowu Ta Szwecja'': A my pozdrawiamy z Polen :-)
jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Jeszcze nie do końca.
Ekipa pozdrawia że Sweden.🙂

Zenon w ''Znowu Ta Szwecja'': Dlaczego "znowu" czyżby się znudziła?

Miło widzieć znajome pyszcz...

jjjan w ''Znowu Ta Szwecja'': Gdyby popłyn±ć w czwartek w dzień, to do Karlskrony, bilet dla czterech plus...
dzas w ''Znowu Ta Szwecja'': koszta zależ± od tego ile pijesz... :) bez tego w 2,5 tysia za dwa tygodnie ...
the_animal w ''Znowu Ta Szwecja'': ¦wietna wyprawa - ekipa wiadomo - chętnie dowiedział bym się jakie koszta s±...

Rozmaito¶ci
» Pomocnik
» Regulamin PW
» Przeszukiwanie zasobów
» Przeszukiwanie forum
» Łowca Okazów 2010
» Grand Prix Czatu
» Prognoza pogody
» O¶rodki i stanice wędkarskie
» Rejestracja łódki
» Interaktywne krzyżówki

Recenzje
· JAXON ZX MACHINE 400
· MacTronic NICHIA HLS-1NL2L
· TUBERTINI GORILLA UC4 FLUOROCARBON
· Daiwa Exceler Style F
· Namiot Fjord Nansen
· Mikado NSC Feeder
· Wędzisko Mikado NSC 360 Feeder Nanostructure
· Mistrall Bavaria 2,7
· żyłka DUAL BAND
· Mikado T-Rex Bolognese 600

Filmoteka
Sum 200cm

Dodał: avallone78
Dodany: 14th Feb 2011
Odsłon: 2261
Ocena: 0.00 Ocen: 0

X targi Na Ryby ZAJAWKA

Dodał: jarecki74
Dodany: 19th Mar 2010
Odsłon: 2042
Ocena: 1.00 Ocen: 1

Boleń Wojtka

Dodał: wojto-ryba
Dodany: 23rd Dec 2009
Odsłon: 2155
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 5/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2291
Ocena: 5.00 Ocen: 4

Żerowanie karpi 4/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2124
Ocena: 5.00 Ocen: 2

Żerowanie karpi 3/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2180
Ocena: 4.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 2/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2086
Ocena: 5.00 Ocen: 1

Żerowanie karpi 1/5

Dodał: Marek_b
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2131
Ocena: 2.00 Ocen: 1

Sum Odrzański

Dodał: jarokowal
Dodany: 23rd Mar 2009
Odsłon: 2492
Ocena: 5.00 Ocen: 3

Hol suma

Dodał: Marek_b
Dodany: 22nd Mar 2009
Odsłon: 2315
Ocena: 5.00 Ocen: 3


Rybka w folii
Opublikował 06-05-2003 o godz. 20:00:00 Zespół Redakcyjny
Ryby na stół torque napisał
Przepis, który przedstawiam, to jeden z najbardziej uniwersalnych przepisów jakie znam. Składniki s± łatwo dostępne, wykonanie banalnie proste, za¶ główn± zalet± dania jest to, że przygotować je można w domu, na działce a nawet nad sam± wod± po zakończonym łowieniu.



Składniki:
1. Ryby: najlepsze s± okonie około 20 cm b±dĽ tej samej wielko¶ci płotki, może też być filecik lub kostka z rybki morskiej (polecam mintaja),
2. Warzywa: marchewka, pietruszka (korzeń i nać) , seler, cebulka,
3. Przyprawy: sól czosnkowa, czerwony delikat, pieprz, tymianek, mięta.

Potrzebujemy też folię żaroodporn±

Wykonanie:
Jeżeli dysponujemy płotk± lub okoniem, to sprawiamy rybki - odcinamy płetwy i łby; jeżeli za¶ rybk± morsk±, to wyjmujemy j± z zamrażalnika. Warzywa obieramy i kroimy w cienkie plasterki, natkę pietruszki rozrywamy na mniejsze kawałeczki. Rybki posypujemy przyprawami (z dwóch stron) pamiętaj±c o przyprawieniu brzuszków okoniom i płotkom, warzywa wkładamy do ¶rodka tuszek, b±dĽ układamy na filetach. Tak przygotowane ryby zawijamy szczelnie w folię i odstawiamy na godzinę . Filetów ryb morskich nie trzeba wcze¶niej rozmrażać.

Po godzinie bierzemy rybki i.....

- Będ±c w domu wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza,
- Będ±c na działce układamy na grillu,
- Będ±c nad wod± wkładamy w żar ogniska (w tym wypadku proponuje dwie warstwy folii).

Osoby nie przepadaj±ce za typowo duszonymi rybami mog± nakłuć folię po 10 min.
Po 15 min danie jest gotowe.

Danie dobrze smakuje z wiosenn± sałatk± wykonan± z sałaty, rzodkiewki, pomidora, ogórka, szczypiorku z dodatkiem chudej ¶mietany b±dĽ jogurtu naturalnego.

Do picia do duszonych ryb polecam lekkie białe wino:
- Libefraumilch (Bawarskie),
- Kalugierska Izba (Bułgarskie).

Smacznego

 
Pokrewne linki
· Więcej o Ryby na stół
· Napisane przez Zespół Redakcyjny


Najczęściej czytany artykuł o Ryby na stół:
Sandacz w ¶mietanie


Opcje

 Strona gotowa do druku Strona gotowa do druku

 Wyślij ten artykuł do znajomych Wyślij ten artykuł do znajomych


Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować

Re: Rybka w folii (Wynik: 1)
przez Jarbas (jarbas@hot.pl) dnia 06-05-2003 o godz. 20:43:19
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość) http://www.jarbas.com.pl
Dziękuję.



Re: Rybka w folii (Wynik: 1)
przez old_rysiu (szreter@interia.pl) dnia 07-05-2003 o godz. 15:38:02
(Informacje o użytkowniku | Wyślij wiadomość)
Przepis ten znany własnie z prostoty wykonania. Ja za¶ polecam do tego dania piwo. Wybór ryb jest istotny. Skoro już przemęczyłe¶ skrobanie okonia ( a mam leszy sposób bez roboty, znany już wszystkim zlotowcom ) , to jak najbardziej. Mało atrakcyjna ryba w tym daniu to taka, która posiada sporo o¶ci. Jestem propagatorem - kazda rybka ma swój przepis. Wtedy rybki s± smaczne - nawet jazgarki :-)


Pogawędki Wędkarskie - portal dla wszystkich wędkarzy!
Redakcyjna poczta: redakcja@pogawedki-wedkarskie.pl

Redakcja serwisu w składzie: Jarbas, Marek_b, -, -, -, -

Wszystkie teksty i zdjęcia opublikowane w portalu s± utworami w rozumieniu prawa autorskiego i podlegaj± ochronie prawnej. Kopiowanie, powielanie, "crosslinking" i jakiekolwiek inne formy wykorzystywania cudzej własno¶ci intelektualnej i twórczej bez zgody wła¶cicieli praw autorskich s± zabronione prawem.

Wszelkie znaki towarowe s± własno¶ci± ich prawowitych wła¶cicieli, za¶ ich użycie dozwolone jest wył±cznie po uzyskaniu zgody.

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. license.
Tworzenie strony: 0.09 sekund :: Zapytania do SQL: 50